Update - Ontwikkelaar ontkracht PS5 'Fake 4k'-resolutie geruchten

News
woensdag, 19 augustus 2020 om 10:15
playstation 5 blackf1593781573
Eerder meldde twitteraar AestecticGamer, ook wel bekend als Dusk dat de PS5 moeite zou hebben met het produceren van 4K resoluties. Na doorvragen van kenners moest hij bekennen het verhaal over de PS5's fake-4K verzonnen te hebben, 'omdat Xbox Series X zoveel negatief nieuws kreeg'.

Update - Quantum Error ontwikkelaar ontkracht fake-4K gerucht

Nadat eerder al duidelijk werd dat de geruchten die Dusk de wereld inbracht, nep bleken te zijn heeft Quantum Error ontwikkelaar, TeamKill Media, nu ook de geruchten ontkracht. Op Twitter laat de ontwikkelaar weten dat de game die ze aan het maken zijn voor de PS5 op het moment in 4K 60-75 fps draait en dat de game nog niet eens geoptimaliseerd is. De ontwikkelaar is dan ook zeker van haar zaak en garandeert een 4K 60 fps resolutie bij lancering op de PS5.
Hieronder het oorspronkelijke bericht.
Eerder kregen gamers het verontrustende bericht dat ontwikkelaars moeite zou hebben om op de PS5 te ontwikkelen met 4K-output. Ook zou volgens hem de PS5 duurder worden dan de Xbox Series X.
De persoon die deze geruchten de wereld in hielp was bekend onder de namen AestheticGamer en Dusk. HIj ging specifiek in op de ontwikkeling van Resident Evil 8, waarvan volgens hem de ontwikkelaars grote moeite zouden hebben om 4K-beeldkwaliteit te bereiken en in plaats daarvan een 'fake-4k' te gaan implementeren.
efzkichxgae0sgr1f1597434526

Fake-4K op PS5 verhaal blijkt nep

Nu blijkt dat hij het hele verhaal uit zijn duim gezogen heeft. Hij begon de verhalen te verzinnen nadat Microsoft bekend maakte dat Halo Infinite uitgesteld zou worden naar volgend jaar. De aanleiding voor het 'lekken' van de valse informatie over PS5 was om een 'gelijk speelveld te creëren' nadat Xbox zo veel negatief nieuws te verduren had gehad.
Een mede-twitteraar kreeg argwaan na de serie tweets en vroeg om details, waaronder de specificaties van de dev-kit-versie, Software Development kit-versie en versie van de code die gebruikt werd voor Resident Evil 8. Daarop moest hij het antwoord schuldig blijven en bekende hij geen technisch inhoudelijke kennis te hebben, maar slechts door te geven wat hij 'van horen zeggen' ontvangen had.
Deze Dusk blijkt ook mod te zijn op Retsetera, waar hij deze berichten ook geplaatst heeft. Daar is hij inmiddels als mod ontslagen, en zijn serie berichten daar is gesloten.