Overnamestrijd TikTok barst los

News
woensdag, 19 augustus 2020 om 11:00
tiktoks moederbedrijf bytedance begint een muziek streaming dienst 151041f1580896447
Ook Oracle, een groot softwarebedrijf, lijkt interesse te hebben in de videoapp TikTok. Zo deelt Bloomberg. Ook Microsoft heeft wel oor naar een overname in de Amerikaanse tak van het social media-platform.
De Chinese app TikTok staat flink onder vuur in de Verenigde Staten. President Donald Trump pleit voor een ban van de app, waarna verscheidene bedrijven lieten weten interesse te hebben om de Amerikaanse tak van TikTok over te willen nemen. Zo lijkt het er ook op dat Oracle een fiks bod wil doen om TikTok toch te laten bestaan in de VS.
Oracle zou volgens bronnen al andere partijen hebben benaderd, waaronder investeerder Sequoia Capital, om samen te werken aan een overnamevoorstel. Dit voorstel zou de overname van activiteiten inhouden, van de Amerikaanse, Canadese, Australische en Nieuw-Zeelandse tak.

Negentig dagen

TikTok beweert in deze positie gedwongen te zijn door de VS. ByteDance, de ontwikkelaar van TikTok zou binnen negentig dagen alles geregeld moeten hebben, anders wordt TikTok verbannen uit de VS.
Microsoft liet eerder al weten interesse te hebben in het overnemen van de Amerikaanse tak. Microsoft is dan ook de enige partij die heeft laten weten daadwerkelijk in gesprek te zijn met ByteDance. Als Oracle met een bod komt, zou dit het onderhandelproces van Microsoft kunnen verstoren.

Oracle-oprichter steunt Donald Trump

Larry Ellison, de oprichter van Oracle is zeker een interessante naam die opduikt in de overname van TikTok. Ellison is een van de weinige grote zakenlieden uit Silicon Valley die Trump openlijk steunt. Hij heeft eerder zelfs een geldinzamelingsactie georganiseerd voor de Amerikaanse president.
Ellison is met een geschat vermogen van ruim 64 miljard dollar een van de rijkste mensen ter wereld. Hij was in 1977 een van de mede-oprichters van Oracle en is sindsdien dan ook bestuursvoorzitter en technisch directeur.

Populair Nieuws