Update - 'PS5 krijgt nep-4K, ontwikkelaars worstelen met resolutie '

News
vrijdag, 14 augustus 2020 om 9:00
horizon forbidden west coverartkf1593505715
Terwijl de release van de PS5 en Xbox Series X steeds dichterbij kruipt is er wat verontrustend nieuws opgedoken over Sony's next-gen console. De console lijkt namelijk te worstelen met 4K games en zelfs een 'nep-4K' resolutie bieden.
Dat meldt industry insider AestaticGamer via een serie tweets. Volgens hem moeten we ons klaarmaken voor het feit dat de PS5 duurder wordt dan de Xbox Series X, terwijl die laatste krachtiger zal worden. De insider weet daarbij te melden dat third party ontwikkelaars momenteel worstelen met de resolutie op Sony's komende console.
Zo zou Capcom moeite hebben om Resident Evil 8 in native 4K op de console te laten draaien en andere ontwikkelaars met hetzelfde probleem op de console kampen. In plaats van native 4K zal de PS4 veel nep-4K laten zien volgens de insider, terwijl er geen vuiltje aan de lucht is op de Xbox Series X.

Nep-4K resolutie door AMD SmartShift technologie in PS5

Jeff Grubb vertelde ongeveer hetzelfde tijdens de laatste editie van de Basement Radio Arcade podcast. Hij vertelde dat de PS5 met de AMD SmartShift technologie werkt, iets waar hij zich zorgen om maakt. Grubb vertelt dat hij niet de exacte details van de technologie kent, maar dat het wel zorgelijk is dat dit gebruikt wordt in de next-gen console. Juist door gebruik te maken van SmartShift zou de PS5 namelijk voor flink wat scheve gezichten kunnen gaan zorgen.
AMD SmartShift zorgt ervoor dat de kracht tussen de CPU en GPU afgewisseld wordt. In het verleden zou dit voor geen problemen gezorgd hebben, maar nu lijkt dit wel te gebeuren volgens Grubb. Voor ontwikkelaars vergrendelt het in ieder geval de ware kracht van de PS5 voor nu, waardoor games die snel uitkomen niet zo mooi worden als eerder gedacht. Na verloop van tijd zou dit wel opgelost worden, maar Grubb is niet van mening dat Sony de juiste instructies daarvoor al aan ontwikkelaars gegeven heeft.

Update - Fake 4k melding blijkt fake

Industry insider AestaticGamer heeft inmiddels toe moeten geven dat hij het hele verhaal uit zijn duim gezogen heeft als reactie op het vele negatieve nieuws dat de Xbox Series X te verduren gekregen heeft. Hij is als mod verbannen van Resetera