Ontwikkelaar Hitman wil meer nieuwe IP's gaan maken

  Ontwikkelaar IO Interactive staat bijna synoniem aan de Hitman franchise, maar de studio gaat binnenkort de serie voorlopig achter haar laten. De Deense ontwikkelaar wil namelijk meer nieuwe IP’s gaan maken.

  Later deze maand zal Hitman 3 verschijnen. De allereerste game die IO Interactive als zelfstandige studio uitgeeft. Na de slechte ontvangst van de eerste Hitman in de huidige trilogie, heeft Square Enix namelijk besloten om de studio verkopen. Na onderhandelingen heeft de Deense ontwikkelaar zichzelf uitgekocht en dat biedt kansen.

  Zo is Hitman 3 voorlopig de laatste Hitman game die de studio gaat maken. IO Interactive staat met name bekend om de franchise over de kale huurmoordenaar, maar heeft in haar carrière ook andere games gemaakt, zoals Kane & Lynch en Freedom Fighters. De ontwikkelaar wil dat soort projecten nu vaker gaan doen, zo vertelt CEO Hakan Abrak in een interview met Game Informer.

  “Voortaan moet IO Interactive niet bekend staan als ‘de Hitman studio IO Interactive’, maar op de eerste plaats als een ontwikkelaar van verschillende IP’s en een plaats van creativiteit. Hitman is zeker één van onze kinderen, maar er gaan meer kinderen komen in de toekomst.”

  Hakan Abrak, CEO IO Interactive

  Wat gaat er met Hitman gebeuren?

  Het eerstvolgende kind van IO Interactive is al bekend, want de studio heeft in november bekendgemaakt dat het bezig is met een 007 game. De focus op nieuwe projecten betekent alleen niet dat Hitman 3 de allerlaatste Hitman game is die ooit gemaakt wordt door de studio. Volgens CCO Christian Elverdam zal het zeer waarschijnlijk zijn dat de ontwikkelaar in de toekomst weer met de franchise aan de slag gaat, met name omdat de serie zo iconisch is voor de studio. In de tussentijd zullen we alleen eerst andere projection van IO Interactive gaan zien.

  Hitman 3

  Verkijgbaar vanaf 20 january 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.