Hitman studio koopt zichzelf vrij van Square Enix

  Hitman studio IO Interactive is sinds vandaag een indie-ontwikkelaar. De studio heeft een deal gesloten met Square Enix om op eigen voet verder te gaan.

  Square Enix was de eigenaar van de Deense ontwikkelaar, maar wilde er vanaf. Eerder dit jaar begon de Japanse uitgever met het zoeken naar een mogelijke koper.

  Nu blijkt dat de studio zichzelf vrij koopt. Op haar website is te lezen dat IO en Square een deal hebben gemaakt. Daar komt uit dat de ontwikkelaar zelf verder gaat, dus zonder externe koper.

  Hitman studio behoudt rechten

  Belangrijk voor het bedrijf is dat de rechten voor de Hitman serie behouden blijven. Daardoor kan IO de games gewoon blijven ontwikkelen. Hitman is de meest bekende franchise van IO, al werkte de studio ook aan games als Kane & Lunch en Mini Ninjas.

  Met dit nieuws lijkt het erop dat IO voorlopig gewoon doorgaat met het maken van Hitman games. Afgelopen jaar werd deze serie op een nieuwe manier gelanceerd, namelijk via episodes. Daardoor kon je om de paar maanden een nieuw level kopen. Ondertussen is het complete eerste seizoen van de serie ook gebundeld uit.

  Hitman The Complete First Season

  Verkijgbaar vanaf 31 january 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.