'Ontslag van Nyck de Vries veel eerder dan gepland bekendgemaakt'

News
donderdag, 13 juli 2023 om 10:30
nyck de vries alphatauri pre season test 2023f1677572296
Dinsdag kwam naar buiten dat Nyck de Vries per direct is ontslagen bij AlphaTauri. Die bekendmaking zou volgens ESPN alleen veel later gepland zijn.
Er gingen al langer twijfels over de toekomst van Nyck de Vries, maar de verwachting was dat de coureur het in ieder geval vol zou houden tot aan de zomerstop. En misschien nog een race langer, aangezien de eerste Grand Prix na de zomerstop de Dutch Grand Prix is. Maar een thuisrace werd De Vries niet gegund door Red Bull, want dinsdag werd bekendgemaakt dat hij officieel is ontslagen.
De bekendmaking van dat nieuws zou volgens ESPN eigenlijk pas veel later zijn gepland. Volgens de publicatie zou alles in gang zijn gezet tijdens de Pirelli-test op Silverstone, waar Daniel Ricciardo plaatsnam in de RB19. De Australiër zou zo snel zijn geweest, dat teambaas Christian Horner meteen heeft gebeld met Helmut Marko. De adviseur heeft vervolgens De Vries gebeld met het slechte nieuws.
Vervolgens verscheen al erg snel op Twitter dat de Nederlandse coureur zou zijn ontslagen. Dat nieuws kwam van F1-journalist Allard Kalff, die erg dicht bij de familie van De Vries staat. Kalff zou het nieuws dus waarschijnlijk hebben vernomen van De Vries zelf of één van zijn familieleden.

Grote zet van Red Bull

Het ontslag van De Vries en de terugkeer van Ricciardo heeft in ieder geval voor veel discussie gezorgd. Veel zijn het ermee eens dat het einde van de Nederlander eraan zat te komen, maar dat het zo vlak voor de zomerstop wel erg koeltjes is afgehandeld.
Daarnaast is de zet ook een waarschuwing voor andere coureurs die niet aan de verwachtingen voldoen en dan met name Sergio Perez. Als Ricciardo goed presteert in de AlphaTauri, dan kan de Mexicaan zomaar eens zijn stoeltje verliezen voor 2024.