Update - Daniel Ricciardo neemt direct plek van Nyck de Vries over

News
dinsdag, 11 juli 2023 om 15:20
nyck de vries gp canada 2023f1687864502
Het lijkt erop dat Nyck de Vries geen lange F1-carrière heeft gehad. Naar verluidt is de coureur namelijk per direct ontslagen bij AlphaTauri.

Update - Nieuws officieel bevestigd

Red Bull Racing heeft niet lang gewacht om het nieuws officieel bekend te maken. Het vertrek van Nyck de Vries is nu bevestigd en Daniel Ricciardo neemt vanaf de GP van Hongarije het stoeltje over van de Nederlander.
Origineel bericht:
Het was de grote droom van Nyck de Vries om de Formule 1 te bereiken en vorig jaar kwam die droom eindelijk uit, nadat hij sterk had gepresteerd tijdens de GP van Italië. Maar bij AlphaTauri heeft de Nederlander nog niet dezelfde prestaties kunnen leveren, met momenteel nog nul punten op het bord.
De laatste tijd zijn er dan ook twijfels over de toekomst van De Vries in de Formule 1. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft een aantal harde uitspraken gedaan over de coureur en nu lijkt de kogel echt door de kerk. F1-journalist en -commentator Allard Kalff meldt namelijk op Twitter dat Nyck de Vries per direct is ontslagen bij AlphaTauri.

Wie wordt de vervanger van Nyck de Vries?

Ook De Telegraaf meldt dat het van meerdere bronnen heeft gehoord dat de tijd van De Vries in de Formule 1 erop zit. Door het ontslag van de Nederlander komt er ook een begeerd plekje vrij bij AlphaTauri, waar meerdere coureurs op azen. Zo hoopt Liam Lawson op een debuut in de Formule 1, terwijl Daniel Ricciardo zich via AlphaTauri terug wil vechten naar een plekje bij Red Bull Racing.
Volgens De Telegraaf is het Ricciardo die aan het langste eind trekt. Na een half jaar aanwezigheid in de sport zou de geliefde Australiër weer terugkeren bij het team waar hij zijn F1-carrière is begonnen.
Dit bericht is bijgewerkt op 11 juli 2023.