OnePlus kondigt 5G midrange smartphone Nord aan

  OnePlus stond vroeger bekend als het bedrijf dat smartphones met sterke specificaties op de markt bracht voor een zacht prijsje. De Chinese fabrikant lijkt nu terug te gaan naar haar wortels met de OnePlus Nord.

  OnePlus

  De OnePlus 8 Pro is momenteel het paradepaardje voor het smartphone bedrijf, maar daar mag je wel flink je portemonnee voor trekken. Het vlaggenschip kost maar liefst 929 euro. Dat terwijl OnePlus juist is begonnen als fabrikant van flagship killers.

  Het bedrijf heeft nu alleen de OnePlus Nord aangekondigd en het lijkt daarmee die oude trend nieuw leven in te blazen. De nieuwe telefoon moet namelijk op 4 augustus lanceren voor slechts 399 euro. Daarvoor krijg je een smartphone die 5G internet ondersteunt en maar liefst vier lenzen op de achterkant en twee aan de voorkant. Qua uiterlijk lijkt de Nord bovendien veel op de OnePlus 8 Pro, maar moet er intern wat worden ingeleverd.

  Stap voor op de concurrentie

  Zo heeft het Full HD OLED-scherm van de OnePlus Nord ‘maar’ een verversingssnelheid van 90hz, in plaats van 120hz. Toch ligt de midrange smartphone daarmee een stap voor op de concurrentie, die nog veelal 60hz schermen hanteren. Ten opzichte van de OnePlus 8 Pro wordt voornamelijk bespaard op de chipset. Een Snapdragon 765 moet de boel draaiende houden in plaats van de dure Snapdragon 865.

  De vraag is alleen in hoeverre dat impact zal hebben op de performance van de OnePlus Nord. Als je dat wil weten, houd dan goed XGN.nl in de gaten, want binnenkort zullen wij ons oordeel vellen in de OnePlus Nord review.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.