OnePlus heeft zijn eerste foldable smartphone gelanceerd

News
vrijdag, 20 oktober 2023 om 14:00
oneplus openf1697797592
Samsung krijgt er steeds meer concurrentie bij voor de Fold. OnePlus heeft nu namelijk zijn eerste foldable smartphone gelanceerd.
Sinds de verschijning van de eerste Samsung Galaxy Z Fold, dat veel wenkbrauwen deed optrekken, heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf concurrentie erbij gekregen van meerdere fabrikanten. Zo kwam Google bijvoorbeeld eerder dit jaar met de Pixel Fold. En nu is er een nieuwe uitdager ten tonele verschenen.
OnePlus heeft namelijk de OnePlus Open onthuld, de eerste foldable smartphone van het bedrijf, maar dat betekent niet dat de smartphone helemaal vanaf scratch is ontwikkeld. OnePlus heeft namelijk samengewerkt met moederbedrijf Oppo, dat eerder al twee foldables heeft gemaakt voor de Chinese markt. In dat land verschijnt de Open dan ook als de Oppo Find N3.
Het grootste verschil met andere foldable smartphones, is dat OnePlus claimt dat de Open maar liefst één miljoen folding cycles kan overleven. Dat is vijf keer zoveel als de Pixel Fold en Samsung Galaxy Z Fold 5. Met dat aantal zou je de smartphone honderd keer per dag kunnen open- en dichtklappen voor de komende tien jaar.

De specs van de OnePlus Open

De nieuwe smartphone van OnePlus is 7,82 inch groot, met een resolutie van 2440x2268 per scherm en een refresh rate van 120Hz. Het scherm wordt ook flink helder, met een peak brightness van 2800 nits. Om alles soepel te draaien is de Open uitgerust met een Snapdragon 8 Gen 2 processor en 16GB aan RAM.
Voor de camera’s werkt OnePlus samen met Hasselblad, voor drie lensen in totaal: een 48 megapixel camera, een 64 megapixel telelens en een 48 megapixel ultrawide. Ook zijn er twee selfie-camera’s aanwezig van 20 en 32 megapixel.
Je kan de OnePlus Open, in tegenstelling tot de Fold 5, niet in water laten vallen. Met een IPX4-rating is de smartphone namelijk alleen bestendig tegen spetters en kan hij niet kopje onder gaan.
De OnePlus Open komt uit op 26 oktober en heeft in Europa een prijskaartje van 1799 euro.

Populair Nieuws