Android 14 zorgt voor vreemde problemen op Google Pixel-telefoons

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 12:30
android 14f1696584860
De Google Pixel 8 is pas uitgekomen en als voorbode kwam Google met een nieuwe versie van Android. De upgrade naar Android 14 gaat alleen niet bij iedereen even soepel. Gebruikers van de Pixel 6-lijn melden een aantal merkwaardige problemen.
Gebruikers van nieuwere Pixel-smartphones kunnen hun besturingssysteem nu upgraden naar Android 14. Voor de meest recente telefoons lijkt dat goed te gaan, maar gebruikers van de Pixel 6, 6 Pro en 6A ervaren heel vervelende bugs. Het lijkt vooral gebruikers te treffen die meerdere profielen op hun telefoon hebben.
De problemen hebben vooral te maken met de opslagruimte op de telefoon. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld helemaal niet meer bij hun interne opslag, waardoor alles wat daar op staat verloren gaat. De telefoons geven ook meldingen dat de opslag vol is, terwijl hij nog voor ongeveer de helft leeg was voor de update.
The Verge probeerde het probleem te reproduceren, maar kreeg geen last van dezelfde problemen. Wel begonnen er zich crashes voor te doen en reageert de UI niet meer. Opvallend genoeg gebeurt dat alleen op een tweede profiel en niet op het oorspronkelijke profiel.

Krijgt Android 14 een fix voor Pixel 6 telefoons?

Het ziet er naar uit dat er momenteel geen oplossing is voor dit probleem. Pogingen om hulp te krijgen bij de klantenservice lopen compleet dood. The Verge vroeg Google om een reactie, maar kreeg nog geen gehoor. Hopelijk kan een toekomstige Android 14 update het probleem oplossen.