Samsung Galaxy Fold release en verschillende wearabeles aangekondigd

  De Samsung Galaxy Fold release is aangekondigd door het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung tijdens het evenement voor de Samsung Galaxy S10 onthulling. Zoals de naam al doet vermoeden, kan de nieuwe telefoon van Samsung opgevouwen worden zodat het een gewone telefoon is. Uitgevouwen kun je de telefoon gebruiken als een tablet.

  De Samsung Galaxy Fold release gaat gepaard met een 7,3 inch Infinity Flex Display die dus opvouwbaar is om de telefoon als je doorsnee 4,6 inch smartphone te gebruiken. Dit is het alleen alles behalve, want wanneer je de telefoon openvouwt heb je tablet in handen die je overal voor kunt gebruiken. De smartphone/tablet hybride is dan ook bedoeld als apparaat voor multitaskers.

  Door middel van de Multi-Active Window feature kun je namelijk drie apps gelijktijdig gebruiken. Handig voor wanneer je een film wil kijken, terwijl je je e-mails leest en wat berichten beantwoordt. De hybride bevat ook drie camera's op de achterzijde, maar daar blijft het niet bij. Er zijn namelijk ook twee aan de binnenkant te vinden en eentje op de cover, waardoor je bijvoorbeeld ook kunt videobellen terwijl je een andere app gebruikt.

  Samsung Galaxy Fold release nog zonder datum

  De Samsung Galaxy Fold release mag dan wel onthuld zijn, maar dat betekent niet dat er al een releasedatum bekend is gemaakt. Samsung heeft alleen een indicatie gegeven van wanneer de telefoon/tablet op de markt verschijnt. De Samsung Galaxy Fold release zal namelijk in het tweede kwartaal van 2019 gaan plaatsvinden, zoals je op de site van Samsung ook al kunt zien.

  Samsung maakte wel releasedata bekend van de verschillende nieuwe Wearables die uit worden gebracht. Deze waren in tegenstelling tot de Samsung Galaxy S10 niet vooraf gelekt. Het betreft de Samsung Galaxy Watch Active die op 15 maart verschijnt voor 249,99 euro. De nieuwe smartwatch is bedoeld voor iedereen die flink sport, want het horloge meet bijvoorbeeld je prestaties en slaapritme.

  Samsung Galaxy Fold - Samsung

  Als je geen horloge wil gebruiken, kun je natuurlijk ook vanaf eind april voor de Galaxy Fit of vanaf half april voor de Galaxy Fit e kiezen. Die zijn namelijk een stukje goedkoper, aangezien de Fit 99,99 euro kost en de Fit e verkrijgbaar is voor 39,99 euro. Beide varianten zijn in verschillende kleuren (zwart, wit en geel) verkrijgbaar.

  Als laatste zijn er ook nog de Galaxy Buds, maar deze hoef je in tegenstelling tot de eerdergenoemde Wearables niet om je pols te dragen want ze gaan in je oren. Het zijn namelijk draadloze oordopjes die een uurtje of zes meegaan door één keer op te laden. Dat opladen kun je ook via PowerSharing doen, een feature die de Samsung Galaxy S10 ook heeft. De Galaxy Buds zijn vanaf 29 maart verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en geel en kosten 149,99 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.