F1 krijgt voortaan miljoenenboetes: "Wat moet je daarvoor doen?"

News
vrijdag, 20 oktober 2023 om 14:30
max verstappen gp verenigde staten 2023 lachenf1697799068
De FIA gaat de boetes flink omhoog krikken in F1. De organisatie kan voortaan miljoenenboetes opleggen aan coureurs als ze over de schreef gaan.
De boetes in de Formule 1 zijn soms een lachertje. Zo worden er geregeld coureurs op de vingers getikt voor een overtreding, waarvoor ze dan een paar honderd euro moeten overmaken - terwijl er coureurs zijn die jaarlijks miljoenen of zelfs tientallen miljoenen verdienen. De FIA heeft daarom nu besloten om de boetes flink op te krikken in de sport, zo heeft de organisatie aangekondigd in een persbericht.
Waar voorheen de maximale straf lag op 250.000 euro, is dat nu opgeschroefd naar maar liefst één miljoen euro. Verschillende F1-coureurs werden tijdens de persconferentie in Austin nogal opgeschrikt door de mededeling. Max Verstappen vraagt zich af wat je in hemelsnaam moet doen om een boete van een miljoen euro te krijgen.

“Ik zou graag willen weten wat die overtreding kan zijn! Eén miljoen! Als het aanraken van een achtervleugel 50.000 euro kost, dan wil ik graag weten wat één miljoen is. Dan kunnen we misschien ook de flessen wijn sponsoren. Ik zal me alvast voorbereiden.”

Boete naar een goed doel?

Terwijl Verstappen zich geen zorgen hoeft te maken over een boete van één miljoen met zijn salaris, geldt dat zeker niet voor zijn collega’s. Zo weet Kevin Magnussen nu al wat hij gaat doen als hij die boete krijgt van de FIA: “Ik zou verdwijnen en nooit meer gevonden worden.”
Lewis Hamilton vraagt zich ondertussen af wat er met het geld gedaan zal worden. De zevenvoudig wereldkampioen heeft alvast een voorstel voor de FIA. Hij roept namelijk op om al het geld te doneren aan het goede doel. Dat is volgens Hamilton de ‘enige manier om mij zo’n boete te laten betalen’.