Onaangekondigde Switch 2 doet Nintendo-aandelen flink stijgen

News
woensdag, 10 januari 2024 om 16:30
20211005 switcholed8f1633465772
Al geruime tijd wordt verwacht dat 2024 het jaar wordt waarin de Switch 2 eindelijk verschijnt. Tot dusver is hij nog niet aangekondigd, maar toch lijkt het apparaat al van invloed op de waarde van Nintendo. Aandelen in het bedrijf zijn in de afgelopen dagen flink in waarde gestegen.
De Switch is goed geweest voor de waarde van Nintendo, zeker na de tegenvallende prestaties van de Wii U. Maar hoewel nu de Switch mogelijk op zijn retour is, is de waarde van aandelen in de Japanse game-gigant juist ongekend hoog. Aandelen zijn momenteel ruim 7800 yen waard (ongeveer 49 euro), een slordige 800 meer dan de vorige hoogste piek in 2007.
Volgens The Wall Street Journal is de stijging te danken aan twee belangrijke factoren. Ten eerste heeft Nintendo het afgelopen jaar veel verdiend. Dat het goed ging met de verkopen was vanaf mei al heel goed te zien dankzij Tears of the Kingdom, maar ook later in het jaar had Nintendo nog grote successen met bijvoorbeeld Super Mario Bros. Wonder.
De andere reden voor de stijging in waarde is dat vrijwel iedereen dit jaar een opvolger van de Nintendo Switch verwacht. De “Switch 2” is nog niet onthuld, maar de verwachting is dat het hybride concept van de Switch voortgezet wordt met krachtigere hardware. Of de nieuwe console een succes wordt zal moeten blijken, maar op papier klinkt het als iets dat goed zou moeten verkopen.

Wanneer onthult Nintendo de Switch 2?

Het is momenteel onduidelijk wanneer Nintendo van plan is de opvolger van de Switch te onthullen. Het lijkt aannemelijk dat er binnenkort een Direct is, maar die presentaties gaan meestal over software. Er is ooit gesuggereerd dat de Switch 2 na de zomer uitkomt, maar de data die in dat gerucht werden genoemd waren niet heel aannemelijk.

Populair Nieuws