Einde van Twitch in zicht? Bedrijf ontslaat meer dan derde van het personeel

News
woensdag, 10 januari 2024 om 16:00
twitchf1632316873
Het gaat niet zo goed met Twitch. Het streamingbedrijf gaat daarom flink snijden in het personeelsbestand. Het bedrijf ontslaat naar verluidt meer dan een derde van het aantal werknemers.
Al jarenlang is streamen erg populair. Content creators als Ninja, Asmongold, xQc en Pokimane verdienen er bakken met geld mee. Dat laatste is alleen niet te zeggen over Twitch, het grootste streamingplatform. Negen jaar na de overname door Amazon voor 970 miljoen dollar maar het platform nog steeds geen winst, volgens bronnen van Bloomberg.
Daarom gaat het bedrijf nu flink ingrijpen. Volgens Cecilia D’Anastatio van Bloomberg is het bedrijf van plan om ongeveer 500 mensen te ontslaan later deze week. Dat komt neer op maar liefst 35 procent van het aantal werknemers bij het bedrijf. Naar verluidt kan de beslissing vandaag al officieel bekend worden gemaakt door Twitch.
Het is ook niet de eerste keer dat er personeel wordt ontslagen bij het bedrijf. In maart verloren al 400 medewerkers hun baan door een ontslagronde bij Amazon en in oktober zouden er mensen bij het customer experience team van Twitch de deur uit zijn gestuurd.

Worstelen met pikante content

Ondertussen blijft Twitch het lastig vinden om gevoelige content te modderen op het platform. In december besloot het bedrijf nog om de regels wat losser te hanteren, zoals streamers een NSFW-tag gebruikten, waarna er meteen een golf aan content creators kwam die suggereerden alsof ze naakt waren. Zo werd er gebruikgemaakt van zwarte balkjes of gefilmd vanuit een bepaalde hoek.
Eerder deze maand heeft Twitch daarom besloten weer strenger in te grijpen. Door een nieuw beleid worden streamers nu geband als ze doen alsof ze naakt zijn.