Olav Mol: "Niks te zoeken in F1 als je niet gevraagd wordt"

News
woensdag, 01 februari 2023 om 10:00
max verstappen nyck de vriesf1665732582
Olav Mol was voorheen vrij kritisch over Nyck de Vries en achtte hem niet waardig genoeg voor de Formule 1. Maar nu hij toch wel gevraagd, stelt de commentator zijn mening bij.
De ‘normale’ route voor een coureur om naar de Formule 1 te komen is door te karten en vervolgens door te stromen in de juniordivisies - het liefste Formule 3 en Formule 2. Het is eigenlijk de bedoeling dat de F2-kampioen doorstroomt naar de Formule 1, ook omdat je daarna niet nog een seizoen mag meedoen aan F2. Maar dat is niet altijd het geval, zoals dat ook ging met Nyck de Vries in 2019.
Volgens Olav Mol was het niet zo vreemd dat de Nederlander geen stoeltje kreeg bij een F1-team. Vorig jaar zei de bekende commentator namelijk nog dat De Vries ‘niet waardig genoeg’ was voor de sport. Mol is nu alleen van mening veranderd, zo laat hij weten aan tafel bij de talkshow Renze.

“Hij wordt uiteindelijk wel gevraagd. Als je niet gevraagd wordt om in F1 te rijden, dan heb je er niks te zoeken. Hij heeft zich hier naartoe gewerkt en dan heeft hij knap gedaan.”

Veel interesse in De Vries

Nyck de Vries had vorig jaar eerst geen realistisch uitzicht op een stoeltje in de koningsklasse van de motorsport, totdat de Grand Prix van Italië op de planning stond. Alexander Albon had een blindedarmontsteking en moest met spoed naar het ziekenhuis, waardoor De Vries gevraagd werd om zijn taken over te nemen.
Op het circuit van Monza wist de Nederlander tijdens zijn debuut meteen punten te scoren in een Williams. Dat was zo indrukwekkend, dat De Vries ineens in de schijnwerpers stond van meerdere teams. Uiteindelijk heeft hij zelf een plekje bij AlphaTauri afgedwongen, na een gouden tip van Max Verstappen.