Update - 'PSVR 2 productie nu al flink omlaag'

News
woensdag, 01 februari 2023 om 9:30
playstation vr2f1667563970
In februari komt Sony met de lancering van de PSVR 2. Het product heeft naar verluidt alleen een tegenvallend aantal pre-orders, waar Sony nu al de productie flink zou verlagen.

Update - Sony ontkent geruchten

Na de berichtgeving van Bloomberg dinsdag heeft Sony nu gereageerd op de publicatie. Volgens de Japanse uitgever wordt er niet gesneden in de productie en ziet het bedrijf juist veel enthousiasme bij PlayStation fans voor de aankomende launch, 'dankzij meer dan 30 speelbare titels'. Dat laat een woordvoerder van Sony weten aan GamesIndustry.biz.
Origineel bericht:
Virtual Reality klinkt op papier als de evolutie voor gaming en veel andere media, maar tot nu toe is VR nog niet echt doorgebroken bij het grote publiek. Dat komt ook mede door de hoge kosten die ermee verbonden zijn. Zo ben je meer dan 1300 euro kwijt voor de HTC Vive Pro 2 en ook de ‘budget’ Meta Quest 2 heeft een prijskaartje van 449 euro. En dan heb je ook nog eens een krachtige gaming PC nodig om veel VR games goed te kunnen draaien.
Sony wil met de PSVR 2 Virtual Reality naar de mainstream brengen. Een PlayStation 5 is immers een stuk betaalbaarder en alle games kunnen specifiek voor één VR-bril gemaakt worden. De vraag naar de PlayStation VR2 is alleen een stuk lager dan Sony had verwacht, waardoor er nu al maatregelen worden getroffen. Dat meldt Bloomberg.
Volgens de publicatie was de prognose voor de pre-orders een stuk hoger. Sony heeft daarom nu besloten om de productie van de PSVR 2 omlaag te schroeven.

Waarom is de PSVR 2 niet populair?

Het lage aantal pre-orders voor de PlayStation VR2 heeft volgens de bronnen van Bloomberg een duidelijke reden: de prijs. Ondanks dat de PS5 in huis te halen is voor 550 euro - na de prijsverhoging die vorig jaar is doorgevoerd - moet je nog een stuk meer betalen om vervolgens in VR te kunnen gamen.
De PSVR 2 heeft namelijk een prijskaartje van maar liefst 600 euro. Dat is dus meer dan de PlayStation 5 zelf. Als de VR-bril dus een succes moet worden, dan zal die prijs omlaag moeten gaan.
Dit bericht is bijgewerkt op 1 februari 2023.