Twitch-streaming makkelijker voor Xbox Insiders

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 9:00
xbox series xf1631877765
Streamen naar Twitch is vanaf een Xbox Series X of S niet altijd makkelijk, zeker vergeleken met hoe het werkt op PlayStation 5. Op een Xbox moet je nu nog eerst de Twitch-app downloaden, om daarna nog verschillende andere stappen te doorlopen. Xbox Insiders kunnen nu aan de slag met een update doen waardoor het streamen vanaf je Xbox Series X of S consoles gemakkelijk wordt.
Microsoft maakt Twitch-streamen vanaf de Xbox weer makkelijker. In 2015 kon dat met de snap-interface, maar het komt nu terug in de Xbox Guide-interface.
De Twitch-app heeft ondersteuning op Xbox consoles, maar het livestreamen was niet niet zo makkelijk. In 2017 heeft Microsoft de Snap-functie en Twitch-integratie namelijk verwijderd. Nu komt er iets vergelijkbaars terug voor Xbox Insiders
De nieuwe manier van streamen heeft webcam-ondersteuning en geeft je toegang tot de party-audio met je vrienden. Hierdoor kunnen mensen die je streams kijken ook de vrienden met wie je speelt horen.
Om de nieuwe Twitch-streamingfunctie te gebruiken hoef je alleen maar op het tabblad 'opnemen en delen' te klikken. Vervolgens klik je op 'Live streaming'. Als je je Twitch-account hebt gekoppeld aan je Xbox kan je dan via de 'nu live gaan'-knop livestreamen.

Streaming-functies nu nog alleen voor Xbox Insiders

Microsoft is de nieuwe streaming-functies op dit moment nog aan het testen onder Xbox Insiders. Als de tests goed gaan kun je hopelijk in de komende maanden gemakkelijker livestreamen vanaf je Xbox Series X of S. Tot die tijd kunnen testers zich opgeven voor het Xbox Insider-programma om de mogelijke bugs en problemen op te lossen.