Dune Part 2 nagenoeg bevestigd door Warner Bros. CEO

News
maandag, 25 oktober 2021 om 11:30
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552
Liefhebbers van Dune wachten met smart op het moment dat Warner Bros. groen licht geeft aan Denis Villeneuve om Dune Part 2 te maken. De CEO van de de filmstudio hint er nu naar dat de sequel slechts een kwestie van tijd is.
Hoewel de nieuwe film van Denis Villeneuve simpelweg Dune heet, had de film misschien beter Dune Part 1 kunnen heten. Het verhaal van Paul Atreides (Timothee Chalamet) wordt namelijk allesbehalve afgesloten in de bijna drie uur die de film duurt. Villeneuve had dan ook aangegeven dat hij het verhaal van Dune wil spreiden over twee films. Warner Bros. wilde voorlopig alleen de goedkeuring geven voor één film.
Het lijkt er alleen op dat het project van Villeneuve groen licht gaat krijgen. In gesprek met Deadline laat Ann Sarnoff, de CEO van WarnerMedia, namelijk weten hoe zij denkt over een mogelijk vervolg op Dune.

Goed vooruitzicht voor Dune

In Europa is Dune al in september uitgebracht, maar de grootste filmmarkten - de Verenigde Staten en China - moesten langer wachten op de release. Dune komt in de VS bovendien tegelijkertijd uit op HBO Max, de streamingdienst van Warner Bros.
Maar ondanks die ongunstige omstandigheden doet Dune het ook goed in de VS, na eerder al goede bezoekersaantallen te hebben gescoord in Europa. IGN meldt namelijk dat Dune in het openingsweekend 40 miljoen dollar in het laatje heeft gebracht in de bioscoop. Daarmee is het de meest succesvolle film van Warner Bros. tijdens de coronapandemie.
Denis Villeneuve heeft er duidelijk vertrouwen in dat Dune Part 2 er komt. Zo wordt er al aan het script gewerkt en heeft hij ook al verklapt waar de focus op zal komen te liggen in de sequel.