Nyck de Vries keert officieel terug naar bekende raceserie

News
donderdag, 28 september 2023 om 9:30
nyck de vries gp miami 2023f1683805490
Nadat het Formule 1-sprookje plotseling was geëindigd, kan Nyck de Vries zich nu richten op een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De Nederlander heeft namelijk een nieuw raceteam gevonden.
De grootste droom van Nyck de Vries ging begin dit jaar in vervulling. Eindelijk mocht hij een vol seizoen uitkomen voor een Formule 1-team en laten zien wat hij waard is in de koningsklasse van de motorsport. De verwachtingen voor de Nederlander waren bovendien vrij hoog, met de Formule E-titel en een indrukwekkende invalbeurt op Monza in het achterhoofd.
Het sprookje werd alleen al vroegtijdig beëindigd, toen Red Bull Racing na de GP van Groot-Brittannië bekendmaakte de samenwerking te stoppen. Dat was een grote teleurstelling voor De Vries, maar hij heeft in de tussentijd wel een nieuw raceteam gevonden om voor te racen. De Nederlander keert volgend jaar namelijk terug in de Formule E voor Mahindra Racing, zo meldt onder andere Racefans.net.

“Het is echt spannend om bij zo'n grote autofabrikant als Mahindra te werken en hen te vertegenwoordigen in de Formule E. Ik ben vooral enthousiast over de toekomstplannen van het team. De basis is al sterk en het team heeft alle eigenschappen om te slagen. Ik denk dat we in de toekomst nog meer potentieel uit het project en de organisatie kunnen halen, dus om deel uit te maken van dat proces sprak me erg aan.”

Toch geen WEC voor De Vries

De Vries neemt het stoeltje over van Lucas di Grassi. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de Braziliaan stopt bij het team, omdat de ‘perspectieven en visies’ van het team en de coureur ‘uiteenlopen’. Edoardo Mortara blijft wel bij het team en zal de nieuwe teamgenoot worden van De Vries.
Eerder leek het er nog op dat de Nederlander zijn oorspronkelijke plannen voor 2023 zou hervatten. De Vries zou eigenlijk uitkomen voor het WEC-team van Toyota, maar door een clausule in zijn contract mocht hij de overstap naar de Formule 1 maken.

Populair Nieuws