Nyck de Vries reageert op ontslag bij AlphaTauri: "Natuurlijk doet het pijn"

News
donderdag, 20 juli 2023 om 9:30
nyck de vries gp canada 2023f1687864502
Vorige week werd de droom van Nyck de Vries plotseling beëindigd. De Nederlander heeft nu voor het eerst gereageerd op zijn ontslag bij AlphaTauri.
Het seizoen van Nyck de Vries verliep tot nu toe niet zo goed bij het team van AlphaTauri. De verwachting was dan ook dat de coureur waarschijnlijk geen contractverlenging zou krijgen voor 2024 en mogelijk al tijdens de zomerstop ontslagen zou worden - iets wat Red Bull al vaker heeft gedaan.
Het was alleen een grote verrassing dat De Vries twee races voor de zomerstop ineens ontslagen zou worden, om direct plaats te maken voor Daniel Ricciardo. Sinds zijn ontslag is er veel gesproken over de situatie, maar de Nederlander zelf bleef op de achtergrond. Nu heeft De Vries voor het eerst gereageerd op zijn ontslag via een Instagram Story.

“Na de recente gebeurtenissen heb ik besloten om wat tijd voor mezelf te nemen, weg van de sociale media, wat ik zal blijven doen. Ik wil Red Bull en Scuderia AlphaTauri bedanken voor de kans om mijn droom waar te maken. Natuurlijk doet het pijn dat de F1-kans waar ik zo lang van droomde voortijdig is geëindigd. Maar dat is het leven, het is een reis, en soms moet je de moeilijke weg nemen om te komen waar je wilt zijn."

Wat gaat Nyck de Vries nu doen?

Het is nog onduidelijk wat het volgende hoofdstuk zal worden in de carrière van De Vries. Met het F2- en Formule E-kampioenschap op zijn naam zal het geen probleem zijn voor de Nederlander om een plekje te vinden in een andere raceklasse. De verwachting is dat hij mogelijk terugkeert naar de Formule E of World Endurance Racing gaat proberen.

Populair Nieuws