'Nyck de Vries heeft plekje bij wereldkampioen gevonden'

News
woensdag, 20 september 2023 om 11:00
nyck de vries alphatauri pre season test 2023f1677572296
Na een mislukt avontuur in de Formule 1, heeft Nyck de Vries naar verluidt een nieuw plekje in de motorsport gevonden. De Nederlander gaat aan de slag bij de wereldkampioen in World Endurance Racing.
Begin dit jaar kwam eindelijk de droom uit van Nyck de Vries: eindelijk mocht hij een vol seizoen in de Formule 1 rijden. Maar uiteindelijk werd het helemaal geen vol seizoen. Na tien races werd de Nederlander de deur gewezen bij AlphaTauri en werd hij vervangen door Daniel Ricciardo.
Nu lijkt het erop dat De Vries een ander plekje heeft gevonden in de motorsport. Volgens Autosport gaat de Nederlander namelijk rijden voor het team van Toyota in de World Endurance Championship, beter bekend als WEC.
Hij zal bij het team de plek van Jose Maria Lopez vervangen. Zijn teamgenoten in de #7 Toyota GR010 HYBRID worden dan Kamui Kobayashi en Mike Conway.

Oorspronkelijk plan voor De Vries

Een plekje bij het team van Toyota zou geen enorme verrassing zijn. De Vries was namelijk eigenlijk al van plan om bij het team te rijden in 2023. De Nederlander had al een contract getekend, maar wel met een clausule dat hij uit het contract kon komen als hij een aanbieding kreeg van een F1-team.
Dat laatste gebeurde uiteindelijk, waardoor Maria Lopez een eenjarige verlenging van zijn contract tekende bij Toyota. Het doek lijkt nu alleen wel gevallen te zijn voor de inmiddels 40-jarige Argentijn.