Sony maakt PS Plus Essential games van oktober bekend en dat wordt griezelen!

News
donderdag, 28 september 2023 om 9:00
playstation plus newf1655289162
Het is bijna oktober en dat is met Halloween traditioneel de griezelmaand! Sony griezelt lekker mee en voorziet PS Plus abonnees van een heerlijke horrorgame. Doe je het liever wat rustiger aan? Ook aan de boer-in-spee heeft Sony gedacht deze maand.
De dagen worden korter, de avonden donkerder. Hoog tijd voor de tijd van griezelen! Sony doet daar lekker aan mee en geeft PS Plus abonnees een bijzonder prettige horrorgame in een bijzondere setting. Dat niet alleen, ook wie rustig aan de boer wil uithangen kan helemaal los gaan deze maand. Zo is er deze maand voor elk wat wils!
Natuurlijk heeft ook deze maand de bekende leaker Billbil-kun weer van zich laten horen. Dankzij hem waren twee van de drie games eigenlijk geen grote verrassing meer. De PS Plus games zijn vaak uitersten en dat is deze maand zéker het geval. Headliner deze maand is de recente space horrorgame The Callisto Protocol. Deze game is van de studio Striking Distance, de studio onder leiding van Dead Space-bedenker Glen Schofield.
Vorige week werd bekendgemaakt dat Schofield de studio inmiddels verlaten heeft en dat zou alles te maken hebben met teleurstellende resultaten van de game. Dat is jammer, want The Callisto Protocol toont veel overeenkomsten met de game Dead Space, ook van de hand van Schofield. Deze game verdient een tweede kans en gamers krijgen nu dus alsnog de mogelijkheid de game te (her)ontdekken.
Farming Simulator 22 is, naast Flight Simulator, toch wel de bekendste game uit het rijke genre van simulatoren. In deze game kan je heerlijk ontspannen de boer uithangen, of met je vrachtwagen en aanhanger door het terrein rijden. De game wordt breed ondersteund door zowel GIANTS Software als door de community, en is één van de weinige console-games die mods ondersteunt. Daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt, wat de herspeelbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden enorm maakt.
De derde game is Weird West. Weird West is een top-down actie rollenspel met sim-elementen. Elke speelbeurt is anders. De game is gebaseerd op het genre met dezelfde naam, die ook wel bekend is geworden als fantasy western, horror western en science fiction western. Een wild west sfeertje dus, maar dan met een flinke dosis surrealisme! Je speelt als één van vijf bijzonder verschillende karakters, waarbij de verhaallijnen van de vijf karakters flink doorelkaar lopen. Wees dus op je hoede met de keuzes die je maakt!

PS Plus games van september claimen

Wie de games van september nog niet heeft geclaimed heeft daar nog een kleine week voor. Tot 3 oktober zijn de huidige drie games nog beschikbaar. De game die je deze maand kan claimen zijn: