‘iPhone 15 Pro laat deze feature compleet varen’

News
vrijdag, 28 oktober 2022 om 14:00
iphone 14 pro plus colorsf1670947103
De iPhone 14 ligt nu ongeveer een maand in de winkel, maar dat betekent niet dat het even stil is wat betreft Apple’s smartphones. Er zijn namelijk al verschillende geruchten over de iPhone 15. Zo zou hij afscheid nemen van een opvallende feature.
Veel apparaten hebben tegenwoordig steeds minder knoppen, waarbij de teller voor smartphones vaak het laagst staat. Maar er zijn nog een paar knoppen die tot nu toe altijd zijn blijven bestaan, namelijk de aan/uitknop en de volumeknoppen. Daar gaat de iPhone 15 mogelijk ook afscheid van nemen.
Volgens analist Ming-Chi Kuo worden deze knoppen op de iPhone 15 Pro namelijk vervangen door solid state buttons. Dat wil zeggen dat er nog wel op een vaste plek een gedrukt kan worden voor een bepaalde functie, maar dat er geen mechanische component meer aan deze knop is. Om toch wat feedback te krijgen wanneer je bijvoorbeeld je volume regelt, komen er trilmotoren (Taptic Engines) op de plek van deze solid state buttons.
Apple heeft al eerder een mechanische knop verwijderd en vervangen door een solid state button. Sinds de iPhone 7 is er bijvoorbeeld geen home knop meer die je daadwerkelijk in kunt drukken. Ook daar werd feedback geregeld door een trilmotor.

Wat voor voordelen heeft een iPhone zonder knoppen?

Er zijn wat positieve kanten aan een iPhone zonder knoppen, zo kunnen mechanische onderdelen niet slijten als ze er niet zijn. Ook bevorderd de afwezigheid van een fysieke knop de waterdichtheid van de telefoon. Mogelijk kunnen deze solid state buttons ook nieuwe functies introduceren afhankelijk van hoe je ze precies aanraakt.