Gratis PS Plus Essential games voor april 2024 bekendgemaakt

News
donderdag, 28 maart 2024 om 10:30
playstation plus newf1655289162
Het is eind maart en dus hoog tijd voor de onthulling van de nieuwe maandelijkse games voor PS Plus Essential abonnees. Sony heeft de line-up voor april bekendgemaakt.
Sony heeft de games bekendgemaakt die in april voor PS Plus abonnees beschikbaar zullen komen. Headliner is een first person shooter waarin magie de hoofdrol speelt. Immortals of Aveum is maar een maand of zeven uit, maar verschijnt nu al op PS Plus.
Meestal is dat een slecht teken en de aanleiding is ook hier dat de game in eerste instantie nogal wisselvallig ontvangen werd. Dat is niet helemaal terecht. De game ziet er ronduit prachtig uit en de gevechten lopen door de grote keuze aan magische wapens sterk uiteen.
Ook wij hebben Immortals of Aveum gereviewed en onze eigen Stefan gaf de game een 7. Hij merkte daarbij op:
"Immortals of Aveum doet een aantal dingen echt heel leuk en zet frisse stappen binnen het fps-genre. De magische krachten die je als hoofdpersoon Jak mag gebruiken knallen responsief, zijn ruim aan te passen en voelen verschillend genoeg van elkaar. Alle kleurrijke actie die uit die magie spat, ziet er bovendien heel vet uit op je scherm, al kan dat spektakel er soms voor zorgen dat je het overzicht even kwijt raakt."
Naast Immortals staat deze maand een bijzondere game op de rol. Minecraft Legends is immers een game uit de studios van Microsoft! Minecraft Legends is, na Dungeons al de tweede spin-off van het originele Minecraft. In Legends wordt en heel nieuw genre gebruikt, het is immers een real time strategy (RTS) game. Daar moet je niet al te veel diepgang van verwachten, het is meer een RTS voor beginners, zoals onze Shaedon eerder al opmerkte.

Skul: The Hero Slayer

De derde game is de grote onbekende van deze maand. In dit geval maakt onbekend echter niet onbemind. Deze game van de hand van SouthPAW Games speel je als Skul uit de titel, een skelet dat de demonenwereld moet redden van hun vijanden: de Helden. Als skelet zit alles nogal los, dus kan hij eenvoudig zijn hoofd omwisselen voor een andere, om zo nieuwe aanvalsmogelijkheden aan te leren. Of, als hij zijn oude hoofd nog te waardevol vindt, gebruikt hij er gewoon twee.
Skul werd bijzonder goed gereviewed en is het dus zeker waard om uit te proberen.
De drie games die PS Plus abonnees vanaf 2 april in de Store kunnen claimen en downloaden zijn dus:
  • Immortals of Aveum
  • Minecraft Legends
  • Skul: The Hero Slayer

PS Plus games van maart 2024

Tot dinsdag 2 april zijn de PS Plus games van maart nog in de Store te scoren: