Nu al kritiek op Bridgerton seizoen 2

News
maandag, 04 oktober 2021 om 11:00
bridgerton 201 unit 04616r 1f1633336142
Bridgerton, de populairste televisieserie ooit op Netflix krijgt een tweede seizoen. Dit was uiteraard al een tijdje bekend, maar dat er nu al veel kritiek op is had niemand verwacht.
In januari kregen we te horen dat Bridgerton een nieuw seizoen krijgt. Leuk, want nu krijgen we nog meer te zien over de meeste bekeken serie op Netflix. Maar toen de streamingdienst een paar dagen terug foto’s toonde van het nieuwe seizoen, was niet iedereen even tevreden. Het grootste bezwaar ligt bij de kostuums, een onderdeel dat natuurlijk erg belangrijk is bij een kostuumdrama.
De familie Sharma is een nieuwe verschijning in Bridgerton, maar toen de eerste foto’s van seizoen twee uitkwamen was niet iedereen even enthousiast. Veel kijkers vinden de outfits er bijvoorbeeld ongeïnspireerd en standaard uitzien.
Aan de andere kant zijn veel fans wel enorm blij dat er een tweede seizoen komt. Het populaire eerste seizoen is uiteraard al op Netflix te zien, en rond december komt dan eindelijk seizoen twee uit. Het blijft bovendien niet bij twee seizoenen. Netflix heeft de komst van seizoen 3 en 4 namelijk ook als bevestigd. Mogelijk is er ook nog een spin-off in productie.

Wat is Bridgerton?

De serie Bridgerton is gebaseerd op de romans van Julia Quinn. Het speelt zich af in de 19e eeuw, en we volgen de leden van verschillende families, die op jacht zijn naar de liefde. Dit gaat alleen niet even makkelijk, het moet natuurlijk volgens de etiketten en er is concurrentie. Naast de familie Bridgerton is er bijvoorbeeld ook de familie Featherington, een grote concurrent, Daarnaast is er een roddeltante opgedoken, onder de naam Lady Whistledown, die alle geheimen van de high society aan het delen is. Mocht het iemand dan toch lukken om de geschikte partner te vinden, dan komen de sexscenes niet kort daarna.
De kostuums en het decor zijn geïnspireerd op de kostuums van de 19de eeuw, maar er wordt ook wat vrijheid genomen door de productie. Verwacht dus geen extreem natuurgetrouwe kostuumdrama zoals Downton Abbey, maar juist een frisse blik om de zeer strakke normen en waarden van de tijd.

Populair Nieuws