Nothing Phone (1) prijs en releasedatum onthuld

News
dinsdag, 12 juli 2022 om 18:00
nothing phone 1f1655456100
De nieuwe smartphone van Nothing is sinds het ontwerp uit de doeken is gedaan opvallend te noemen. Dat komt in de eerste plaats door de doorzichtige achterkant. Maar dat is niet de enige manier waarop de Nothing Phone (1) zichzelf wil onderscheiden van het gemiddelde flagship.
Wie de Nothing Phone (1) heeft gezien zal weten dat je delen van de telefoon kunt zien door de achterkant. Maar dat is niet alles wat er met de achterkant aan de hand is. Er zitten namelijk ook een aantal lichten achter de glazen achterkant die samen de zogenaamde Glyph Interface vormen.
Deze Glyph Interface heeft een aantal interessante functies. Zo knipperen de lichten in een patroon dat gelijkloopt met je ringtones, zodat je ook als je Phone (1) op stil met het scherm naar beneden ligt, kunt zien wie je belt. Daarvoor moet je natuurlijk wel verschillende ringtones instellen voor verschillende contacten.
Ook zijn delen van de Glyph Interface gekoppeld aan bepaalde componenten van de telefoon. Zo brandt er licht als je de telefoon oplaad via de oplaadpoort of wireless charging ring gebruikt.

Nothing Phone (1) wil geen onzin verkopen

Qua functies wil Nothing met de Phone (1) je niet dezelfde “onzin” verkopen als andere smartphone-fabrikanten dat doen (volgens Nothing). Zo is er geen uitgebreide skin over Android heen gegooid, dat zou de telefoon alleen maar vertragen. In plaats daarvan wordt het standaard Android-design gebruikt en heeft Nothing wat widgets ontwikkeld om bijvoorbeeld haar eigen oortjes, of third party-apparaten zoals een Tesla te bedienen.
Qua Hardware gebruikt Nothing niet het nieuwste van het nieuwste. De processor is een Qualcomm Snapdraon 778 G+, die wel optimaal benut wordt. Ook zijn er maar twee camera’s op de telefoon te vinden, maar beide zijn van hoge kwaliteit (je kunt bijvoorbeeld video opnemen in 4K). Qua software installeert Nothing geen bloatware op de Phone (1), dus dat zou moeten schelen in de beschikbare opslagruimte.
De Nothing Phone (1) verschijnt op 21 juli en is verkrijgbaar vanaf 399 pond. In euro’s valt dat waarschijnlijk iets duurder uit. Naast het eerder getoonde witte model is er ook een zwarte Nothing Phone (1).

Populair Nieuws