Nolan: "Je ziet de invloed van Zack Snyder in alle nieuwe superheldenfilms"

News
donderdag, 28 december 2023 om 16:45
De films van Zack Snyder zijn bijna altijd omstreden, maar volgens Christopher Nolan is de regisseur één van de invloedrijkste mensen in Hollywood. Met name als het aankomt op sci-fi en superheldenfilms.
Het is altijd duidelijk te zien of je een film kijkt van Zack Snyder. De regisseur heeft heel eigen stijl. Niet alleen als het aankomt op het gebruik van special effects, maar ook door bombastische beelden en geluiden. Denk bijvoorbeeld aan de Spartanen die onder luid geroep het leger aan Perzen tegenhouden in 300, de film waarmee Snyder doorbrak.
De aanpak van Snyder wordt alleen niet altijd gewaardeerd. Zijn nieuwe film Rebel Moon wordt bijvoorbeeld erg slecht ontvangen. Maar volgens Christopher Nolan is de regisseur wel enorm invloedrijk geweest met zijn films. Dat laat de collega-regisseur weten aan The Atlantic.

“Er komt tegenwoordig geen sciencefiction superheldenfilm meer uit waarin ik geen invloed van Zack zie. Als je naar een film van Zack Snyder kijkt, zie en voel je zijn liefde voor het potentieel van cinema. Het potentieel om fantastisch te zijn, om de realiteit te verhogen, maar ook om je te ontroeren en je op te winden.”

Een trendsetter voor superheldenfilms?

Snyder staat als het aankomt op superhelden tegenwoordig voornamelijk bekend om The Justice League en Batman v Superman, maar de regisseur is in 2009 al gekomen met Watchmen. Die film werd destijds flink bekritiseerd, maar volgens Nolan kwam de film uit voor zijn tijd.
Nolan stelt dat een film over een team aan superhelden in 2009 nog ‘geen ding’ was. De regisseur zou het dan ook fascinerend vinden om te zien wat er was gebeurd als Watchmen uitgekomen was na The Avengers.