Rebel Moon-regisseur Zack Snyder wil Fortnite-film maken

News
woensdag, 20 december 2023 om 16:30
2022 03 23 fortnite 2f1703082048
Zack Snyder heeft al eens aangegeven verliefd te zijn op Fortnite. Nu blijkt dat de regisseur ook wel open zou staan om een filmversie van de game te regisseren.
"Natuurlijk", zei Snyder toen Etalk hem vroeg of hij interesse had in het verfilmen van Fortnite. "Ik wilde allereerst heel graag wat Fortnite-skins maken van Rebel Moon. Maar ja, kijk, Fortnite is een geweldige wereld en het is een geweldige afleiding voor mij. Het is echt gaaf, en de game die ze daar hebben gecreëerd is echt uniek. Toen ik het begon te spelen, dacht ik dat ik wist wat het was, en toen was het iets heel anders."
Wel voegde Snyder eraan toe dat hij niet weet of hij gevraagd wordt om de film te maken. "Je kunt zeker nooit nooit zeggen, dat is mijn gezegde in deze business."
Snyder heeft al eerder verteld dat hij groot fan was van het mega populaire Fortnite. Hij meende het veelal te spelen met zijn zoontje: "Mijn zoon en ik begonnen met Fortnite. Ik wilde het eigenlijk met hem spelen, maar toen vond hij het niet leuk, dus uiteindelijk speelde ik het gewoon alleen. Ik kon Fortnite niet loslaten, in de zin dat ik me er behoorlijk in begon te verdiepen.” Hij vertelde zelfs met een opmerkelijke skin te spelen: "Ik speelde als Meeseeks van Rick en Morty."

Epic Games is minder enthousiast

Ook al heeft Snyder nu zelf aangegeven een Fortnite film te maken, Epic Games heeft vooralsnog aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in een mogelijke film. Volgens Donald Mustard, de Chief Creative Officer van Epic Games, wil het bedrijf dingen doen die 'authentiek voelen' en een 'geweldig verhaal' hebben. Er zal dus niet zomaar een film komen, al weet Mustard wel wat hij wil doen als het op de planning staat.
Zack Snyder heeft voorlopig ook zijn handen vol. Binnenkort komt namelijk Rebel Moon uit op Netflix. Deze 'space western' moet het begin betekenen van een uitgebreide franchise op de streamingdienst. De eerste kritieken zijn alleen niet bepaald positief.