Zack Snyders nieuwste film Rebel Moon wordt erg slecht ontvangen

News
maandag, 18 december 2023 om 16:30
rebel moonf1695979926
Zack Snyders recente film, Rebel Moon, is niet bepaald goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes heeft de film een rating van slechts 23 procent. Deze tegenvallende ontvangst is niet nieuw voor Snyder, wiens eerdere werken ook voor verdeeldheid zorgden.
De film, die afgelopen vrijdag in 'premiere' ging op netflix, lijkt een voortzetting van Snyders complexe relatie met recensenten. Zelfs enkele van zijn meer succesvolle films, zoals Batman v Superman: Dawn of Justice, behaalden slechts een magere 29 procent op Rotten Tomatoes. Rebel Moon lijkt deze trend voort te zetten, en de kritische ontvangst wordt ongetwijfeld een veelbesproken onderwerp online.

Netflix zet alles op rood

Wat opvalt in het licht van deze kritiek, is Snyders focus op toekomstige projecten. Ondanks de mogelijk teleurstellende prestaties van Rebel Moon, heeft de regisseur al enkele acteurs in gedachten voor vervolgprojecten binnen hetzelfde sci-fi-universum. Een opvallende suggestie is zelfs basketballer LeBron James. Het lijkt erop dat Snyder, ondanks de tegenvallende kritieken, zijn blik al op de toekomst heeft gericht.
De vraag blijft of de kritiek op Rebel Moon invloed zal hebben op het verdere verloop van het verhaal. Snyder staat bekend om zijn loyale fanbase, die vaak meer verwacht van hun geliefde regisseur. Of de film het startpunt is van een succesvolle franchise of een struikelblok blijft onzeker. Netflix lijkt in ieder geval zelf ook flink in te zetten op de Rebel Moon-franchise, want zo komt er ook een animatieserie, een podcast en een stripboek uit over het nieuwe universum van Snyder.