Max Verstappen krijgt eervolle titel van zijn mede-coureurs

News
donderdag, 28 december 2023 om 16:00
max verstappen trofee gp abu dhabi 2023f1701185843
Ook dit jaar hebben de F1-coureurs gestemd op de beste coureur van het seizoen. Opnieuw heeft Max Verstappen de eervolle titel van Drivers’ Driver of the Year gekregen.
Dit jaar was de Formule 1 ongelofelijk spannend, met erg kleine verschillen tussen de coureurs en teams. Ten minste, als je één coureur buiten beschouwing laat. De uitzondering was namelijk zonder twijfel Max Verstappen, met 19 overwinningen in 22 races.
De drievoudig wereldkampioen heeft zoveel indruk gemaakt, dat het wordt gezien als misschien wel het dominantste seizoen ooit in de Formule 1 en eentje die we nooit meer zullen zien. Het is dan ook niet zo verrassend dat Verstappen is uitgeroepen tot Drivers’ Driver of the Year, zo meldt Formula1.com.
De coureurs mochten stemmen op de beste coureurs van het jaar, waar Verstappen bovenaan is geëindigd, net zoals vorig jaar. Lewis Hamilton en Fernando Alonso maken de podiumplaatsen af en Oscar Piastri is meteen de top 10 binnengekomen in zijn eerste seizoen. De volledige top 10 ziet er als volgt uit:
  1. Max Verstappen
  2. Lewis Hamilton
  3. Fernando Alonso
  4. Lando Norris
  5. Charles Leclerc
  6. Carlos Sainz
  7. Alexander Albon
  8. Oscar Piastri
  9. Pierre Gasly
  10. Sergio Perez

Eén stem ontbreekt

Hoewel alle (huidige) coureurs de mogelijkheid hadden om een lijstje in te sturen met de beste coureurs - met een puntensysteem dat gelijk is aan de Formule 1 zelf - zijn er slechts negentien lijstjes ingediend. Lewis Hamilton heeft namelijk niet gestemd op de beste coureur van het jaar. Vorig jaar heeft de zevenvoudig wereldkampioen ook niet meegedaan aan de stemming.