Nog even geen Squid Game seizoen 2 op Netflix

News
dinsdag, 15 maart 2022 om 12:30
squidgame unit 106 35544 1f1635154810
Na het enorme succes van Squid Game leek het bijna onvermijdelijk dat Netflix interesse zou tonen in een tweede seizoen. Al snel bevestigde de streamingdienst dat Squid Game seizoen 2 besteld was. Het lijkt er alleen op dat re release nog niet heel dichtbij is.
Sinds de bevestiging van Squid Game seizoen 2 is het opvallend stil rondom de serie. Dat is misschien geen grote verrassing. Bedenker Hwang Dong-hyuk zegt namelijk wel ideeën te hebben voor een tweede seizoen, maar eigenlijk was Squid Game bedoeld als een limited series.
Ook nu lijkt het erop dat er nog weinig voortgang is gemaakt in het ontwikkelen van Squid Game seizoen 2. In een kort interview met Variety geeft Hwang Dong-hyuk aan dat de scripts voor seizoen 2 nog in zijn hoofd zitten en niet op papier bestaan. Het tweede seizoen zal dan ook nog niet heel ver in productie zijn.

Waar gaat Squid Game seizoen 2 over?

Ondanks dat er nog geen scripts zijn, lijkt Dong-hyuk al wel een idee te hebben van waar hij heen wil met seizoen 2. Hij geeft bijvoorbeeld aan dat het personage Seong Gi-hun terug zal keren en ‘iets zal doen voor de wereld’. Dat is natuurlijk behoorlijk vaag, maar Dong-hyuk wijst op zijn geheimhoudingsplicht als het gaat om plot details van Squid Game.
Hoe het ook zij, het feit dat er nog niets op papier staat voor Squid Game seizoen 2 betekent dat we waarschijnlijk nog een tijdje moeten wachten voor het op Netflix staat. Dat zal voor fans even teleurstellend zijn. Aan de andere kant zijn we inmiddels gewend dat series op streamingdiensten zich niet altijd aan een strak jaarlijks release-schema houden.