Interesse in cursus Oekraïens op taalapp Duolingo flink gestegen

News
dinsdag, 15 maart 2022 om 12:00
pexels sima ghaffarzadeh 11322876f1646125468
Taalapp Duolingo ziet sinds het begin van de oorlog in Oekraïne een grote groei in het aantal gebruikers van zijn online-cursus Oekraïens. Zo meldt het bedrijf in een blogpost.
Het aantal mensen dat begonnen is om Oekraïens te leren via de Duolingo app steeg tot begin vorige week wereldwijd tot bijna het zesvoudige van voor de oorlog. In Polen, waar veel Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen, ging het zelfs om negentien keer zo veel mensen.
Topman Luis Von Ahn schrijft het volgende over de groei:

‘’Hoewel het geweldig is om deze blijk van steun en waardering voor de Oekraïense cultuur te zien, zou het niet correct zijn om ervan te profiteren. We doneren alle advertentie-inkomsten van mensen die Oekraïens leren op Duolingo aan Oekraïne.’’

- Duolingo CEO Luis Von Ahn
De donaties gaan naar UNHCR, ICR en andere organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen uit Oekraïne. Via deze partners en anderen gaat het bedrijf ook codes voor Duolingo Plus verspreiden, zodat vluchtelingen en hun gastheren gratis de premium-versie van de app kunnen gebruiken.
In Rusland en Wit-Rusland daarentegen heeft Duolingo alle betaalde opties voor gebruikers afgesloten. Gebruikers in deze landen kunnen wel de gratis versie blijven gebruiken. Duolingo verkoopt ook geen reclame in deze landen meer.

Streaks worden bevroren

Duolingo stelt verder ook contact te hebben gehad met Oekraïense gebruikers van de app, die ‘op een of andere manier nog steeds een manier vinden om lessen te volgen’. Volgens het bedrijf uitten de gebruikers zorgen over hun streaks. Duolingo zegt daarom alle streaks te bevriezen, zodat Oekraïense gebruikers een dag kunnen missen zonder hun streaks kwijt te raken.