Remake van geliefde PS2 game brengt veel veranderingen mee

News
maandag, 16 mei 2022 om 16:30
screenshot 1f1652691659
Het geruchtenmolentje is weer flink aan het draaien, Bloober Team, bekend van The Medium en Layers of Fear, zou nu werken aan een Silent Hill 2 remake. Dat claimt NateTheHate2 op Twitter. In dezelfde tweet claimt hij ook dat er een nieuwe editie voor de franchise zit aan te komen en dat de Silent Hill 2 remake flink op de schop gaat.
Volgens NateTheHate2 zouden er nieuwe eindes komen voor Silent Hill 2 Remake en zou deze daarnaast ook nieuwe puzzels krijgen. Volgens de Twitteraar gaat deze game een getimede PlayStation console exclusive worden. Dit zou betekenen dat Xbox-fans nog een stukje langer op de game moeten wachten.
Officieel is nog onduidelijk of Bloober Team aan de game werkt. NateTheHate is een bekende insider die via eigen bronnen informatie vroegtijdig lekt. Daarom is het nu afwachten tot Bloober Team of uitgever Konami een aankondiging maakt rondom het project.

Meer Silent Hill-games in de maak

Toch lijkt Konami serieuze interesse te hebben in haar oude IP. NateTheHate2 zegt namelijk ook dat er nog meer games en zijverhalen aan gaan komen voor de Silent Hill franchise. De Pyramid Head-fans kunnen zich alvast verheugen op nog meer van deze angstaanjagende horror games.
Zo zou er ook nog een nieuwe mainline game aan komen. De timing daarvan lijkt wel goed te zijn aangezien het ongeveer 10 jaar geleden is sinds grote release is geweest voor de horror games serie.

Kojima's Silent Hills ging niet door

De laatste keer dat er nieuw leven in Silent Hill werd geblazen was in 2015. Toen was er ook een project van niemand minder dan Hideo Kojima. Daarin zou Norman Redus ook een rol krijgen, maar de game werd gecanceld toen Kojima en Konami uit elkaar gingen. Helaas is er tot op het heden nog geen nieuw leven gevonden voor dat project. Wat daar nou helemaal mis ging kan je hier lezen.

Populair Nieuws