No Time To Die was bijna naar Netflix gegaan

News
maandag, 26 oktober 2020 om 12:15
no time to die st 8 jpg sd low copyright 2019 danjaq llc and mgm all rights reservedf1664806675
Vanwege corona zijn veel films uitgesteld van 2020 naar 2021, terwijl sommige titels al helemaal afgerond zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe James Bond film, No Time to Die. Het had niet veel gescheeld of de 007 film had de bioscoop helemaal overgeslagen en was direct naar Netflix gekomen.

Een prijskaartje van 600 miljoen dollar

Vanwege corona zijn de bioscopen zo goed als leeg en is het voor veel filmfabrikanten commercieel niet aantrekkelijk om nu een film uit te brengen. Veel films worden daarom uitgesteld naar 2021, maar soms is de verleiding te groot en slaan ze de bioscoop helemaal over. Disney koos er zo voor om Mulan direct naar Disney+ te brengen en Netflix kocht onlangs de nieuwe SpongeBob film.
De James Bond film No Time to Die staat momenteel nog steeds op de planning voor 2021, maar het had weinig gescheeld of de Bondfilm was naar Netflix gekomen. MGM zou met onder meer Apple en Netflix hebben gesproken over een eventuele overname. Maar waarom is deze deal niet doorgegaan, want dit klinkt toch perfect voor een streamingsdienst?
Dit komt omdat MGM volgens Netflix en Apple veel te hoog van de toren blies. MGM zou voor de film een slordige 600 miljoen dollar hebben gevraagd. Dit terwijl het produceren van de film ‘slechts’ 250 miljoen dollar heeft gekost. Daarnaast zijn ook nog een groot deel van die kosten gedekt door sponsoren als Land Rover, Omega en Heineken.
Het uitstellen van de film zou MGM zo’n 30 tot 50 miljoen euro gekost. Maar voor de liefhebbers wordt het lange wachten straks beloond. Als er niks geks gebeurt draait No Time to Die vanaf april 2021 eindelijk in de bioscopen.

Bestaat de bioscoop straks nog?

Naast het feit dat het voor de producenten soms geld kost en dat wij als consument nu vaak lang moeten wachten op nieuwe films, kost het vooral de bioscopen bakken met geld. De bezettinggraad is voor veel bioscopen met zo’n 80 tot 90 procent afgenomen en veel bioscopen staan dan ook op omvallen.
Eerder deze maand werd al bekend dat het grootste bioscoopketen ter wereld op het punt van omvallen staat. Het Amerikaanse AMC Theaters heeft ruim 12.000 bioscoopzalen en ruim 40.000 medewerkers, maar moet hoogstwaarschijnlijk binnenkort de deuren sluiten. En ook in Europa lijkt dit een kwestie van tijd, de International Union of Cinema, dat verantwoordelijk is voor bioscopen in 38 Europese landen heeft ook al aangegeven dat er snel iets moet veranderen.

Populair Nieuws