Maker The Sopranos en Boardwalk Empire komt met nieuwe maffia serie

News
maandag, 26 oktober 2020 om 12:45
boardwalk empiref1603700707
Liefhebbers van maffia series hebben momenteel niet veel op naar uit te kijken. De grote series, zoals The Sopranos en Boardwalk Empire, zijn al een tijdje gestopt en sindsdien is er geen vervanger voor gekomen. Maar daar brengt Terence Winter nu verandering in.
De naam Terence Winter zal voor hardcore maffia fans waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Hij is namelijk het brein achter de ijzersterke serie Boardwalk Empire en was daarvoor scenarist voor de serie The Sopranos. Volgens Deadline is Winter nu bovendien bezig met een nieuwe maffia serie.
De nieuwe show is gebaseerd op het boek Friends of the Family: The Inside Story of the Mafia Cops Case, dat uitkwam in 2003. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van Stephen Caracappa en Louis Eppolito, twee agenten bij de NYPD die in het geheim werkten voor de maffiafamilies van Lucchese en Gambino. In opdracht van de families hebben de twee zware misdaden gepleegd, waaronder ontvoeringen en moord. Daarnaast hebben de agenten vertrouwelijke informatie gelekt aan de maffia, in ruil voor duizenden dollars.

HBO, Netflix of een andere dienst?

Eén van de schrijvers van het project, de NYPD detective Tommy Dades, werkt samen met Winter. Ook leden van het strafproces tegen de twee agenten zullen meewerken aan de serie, zoals Joseph Ponzi, de voormalig Chief Investigator voor de NYPD in Brooklyn.
Welke zender of streamingdienst de maffia serie gaat uitzenden is nog niet bekend. De kans is alleen groot dat HBO het project zal oppakken, omdat die zender ook Boardwalk Empire en The Sopranos heeft uitgezonden. Caracappa en Eppolito zullen in ieder geval niet van hun ‘eigen’ serie kunnen genieten. De twee zitten een levenslange gevangenisstraf uit voor hun misdaden.