SpongeBob film met Keanu Reeves wordt Netflix Original

  Hij woont in een ananas diep in de zee… wie is hier niet mee groot geworden? SpongeBob SquarePants, hij is zo gek als een kaassoufflé, iedereen weet wat voor een mafkees hij is en we kunnen binnenkort weer genieten van een nieuwe SpongeBob film. En ja, het is die nieuwe SpongeBob film met Keanu Reeves.

  Netflix koopt film vanwege corona

  De 3D SpongeBob film: Sponge On The Run zou in eerste instantie afgelopen zomer in de bioscoop verschijnen, dit werd uiteindelijk uitgesteld naar 2021 vanwege corona. Uiteindelijk besloot Netflix de film te kopen, en binnenkort al uit te brengen. Naast het feit dat SpongeBob eigenlijk altijd gewoon leuk is, heeft niemand minder dan Keanu Reeves als kers op de taart ook een rolletje in de film gekregen.

  Het wereldwijde succes van een gele spons

  De tekenserie SpongeBob Squarepants is al decennia immens populair bij de jeugd. De serie loopt al sinds 1999 en loopt anno 2020 nog steeds. Van de succesvolle serie zijn daarnaast ook al een aantal televisiefilms en met deze erbij gerekend drie bioscoopfilms gemaakt. De eerste film: The SpongeBob SquarePants Movie kwam in 2004 uit, vervolgens kwam in 2016 The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water, deze film was gedeeltelijk live action, en tot slot komt volgende maand de derde film The SpongeBob Movie: Sponge on the Run. Daarnaast zijn er in de jaren ook verschillende videogames van uit gebracht, bestaat er heel veel SpongeBob merchandise en bestaan er in diverse attractieparken echte SpongeBob attracties.

  Waar gaat de film over?

  De film is gedeeltelijk een origin story, we zien hoe SpongeBob in een kamp kennismaakt met de rest van Bikinibroek. Dit gebeurt nadat SpongeBobs slak Gerry is ontsnapt en Bob samen met Patrick op een groots avontuur gaant. De mannen zijn op weg naar de verloren stad Atlantis, maar door hun onkunde gaat dit goed de verkeerde kant op te gaan.

  Even opfrissen

  Om even op te frissen voor de nieuwe film nemen we nog even snel alle karakters met jullie door:

  • SpongeBob SquarePants: De spons waar de film en serie omheen draait, altijd vrolijk en positief maar ook een tikje naïef. SpongeBob werkt in de Krokante Krab, doet het liefst aan kwallenvissen en woont in een ananas diep in de zee.
  • Patrick Ster: de beste vriend van SpongeBob. Goeie gozer, maar vrij dommig en lui.
  • Sandy Wang: Een eekhoorn die afkomstig is uit Texas, goede vriendin van SpongeBob en loopt in een ruimtepak omdat ze niet kan ademen onderwater.
  • Octo Tenkakel: Octopus die tussen Patrick en SpongeBob in woont, werkt ook bij de Krokante Krab en is altijd wat chagrijnig.
  • Eugene Krabs: Eigenaar van de Krokante Krabs en is altijd erg op z’n centjes.
  • Gerrit de Slak: Huisslak van SpongeBob, slak van weinig woorden.
  • Sheldon Plankton: eigenaar van de concurrent van de Krokante Krab, De Maatemmer. Plankton probeert vaak het recept van de krabburger te bemachtigen.
  • Mevrouw Puff: vaarinstructeur van SpongeBob, waar SpongeBob overigens al ontelbare keren is gezakt.
  • Karen: De vrouw van Plankton, hoewel ze eigenlijk een computer is.
  • Parel Krabs: De dochter van Meneer Krabs, ze is overigens niet de echte dochter van Krabs want ze is een walvis.

  De SpongeBob Movie: Sponge On The Run is vanaf donderdag 5 november op Netflix te zien. Tot die tijd kun je wel alvast genieten van de live action film Sponge Out Of The Water en de serie SpongeBob SquarePants, die al op Netflix staan.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.