No More Heroes ontwikkelaar overgenomen door Chinese gamesgigant

News
vrijdag, 22 oktober 2021 om 15:30
02 boss2f1629970047
Grasshopper Manufacture, de ontwikkelaar van No More Heroes, is overgekocht door NetEase Games. Met deze overname wil NetEase de studio voornamelijk adviseren als het gaat om zakelijke activiteiten.
In een verklaring van Grasshopper Manufacture heeft het bedrijf aangekondigd samen te werken met de Chinese gamesgigant NetEase Games. NetEase Games is volgens Grasshopper een betouwbare partner die hun sterke punten begrijpt en wil ondersteunen. Het bedrijf wil in de komende tien jaar drie typische Grasshopper Manufacture games uitbrengen. De Chinese gamesgigant zal alleen helpen met de financiering, dat betekent dat Grasshopper nog op dezelfde manier haar games kan maken als voorheen.

Nog een overname door NetEase games

NetEase Games is een enorme uitgever met meer dan tienduizend ontwikkelaars onder haar vleugels. Het bedrijf heeft studio’s in Japan, de Verenigde Staten en Europa. Er zijn geruchten dat NetEase ook bezig is met het onderhandelen met de makers van de Yakuza-serie. Met de overname van Grasshopper Manifucture wil NetEase laten zien dat het bedrijf ook wil investeren in kwalitatieve games. Fans hoeven zich dus geen zorgen te maken dant de studio van Suda51 wordt gebruikt om mobiele games te maken.
Grasshopper Manufacture kan je kennen van geliefde maar vrij niche games zoals No More Heroes, Killer 7 en Lollipop Chainsaw. Eerder dit jaar is het derde deel in de No More Heroes franchise uitgekomen, die op XGN.nl een 8 wist te scoren.

Populair Nieuws

Laatste Reacties