'Yakuza-maker mogelijk naar NetEase'

News
maandag, 30 augustus 2021 om 13:00
yakuza like a dragon dinero rapidof1605517816
SEGA lijkt op korte termijn één van haar vaste krachten te gaan verliezen. De maker van de Yakuza-games, Toshihiro Nagoshi, lijkt namelijk een overstap te gaan maken naar het Chinese NetEase. Zo meldt Bloomberg.
Nagoshi staat bij Ryu Ga Gotoko Studio aan het roer en is de bedenker van onder andere de Yakuza- en Judgment-games. Nu stellen anonieme bronnen van Bloomberg dat Nagoshi op vrij korte termijn mogelijk een nieuwe studio gaat oprichten voor NetEase.
Gesprekken met het Chinese bedrijf zouden nog niet afgerond zijn, maar de Yakuza-maker zou bij NetEase de ruimte krijgen om een eigen team op te stellen. Met dit team zou hij nieuwe games mogen maken, maar dan uiteraard wel pas wanneer de deal volledig rond is.

NetEase op jacht naar internationale uitbreiding

NetEase is één van de grootste uitgevers van China en ontwikkelt daarnaast intern ook zelf games. Het bedrijf is een directe concurrent van Tencent, tevens een Chinees bedrijf. Beide bedrijven zijn bezig flink uit te breiden wereldwijd in een poging meer populariteit te vergaren in het buitenland.
Tencent doet dit alleen op een iets andere manier. Het bedrijf heeft namelijk flink wat investeringen zitten in bedrijven als Epic Games, Ubisoft, Activision Blizzard en Sumo Group. Tevens is het bedrijf in bezit van Riot Games.

Populair Nieuws