Nintendo zet vol in op films met overname van animatiestudio

News
donderdag, 14 juli 2022 om 11:00
super mario party switchf1619597502
Nintendo is al bezig met het maken van films, getuige de aankomende motion picture over Mario. De Japanse uitgever gaat nu nog een stap verder, want Nintendo heeft de animatiestudio Dynamo Pictures overgenomen.
FIlms en series maken over bekende games is tegenwoordig big business. Zo hebben we recent al de release gezien van onder andere Uncharted en Sonic the Hedgehog 2, maar er staan nog veel meer projecten in het verschiet de komende tijd.
Nintendo doet daar ook aan mee. De Japanse uitgever heeft nu namelijk Dynamo Pictures overgenomen en gaat de animatiestudio rebranden naar Nintendo Pictures. Dat meldt Nintendo in een verklaring. Voor de overname heeft Nintendo 34,5 miljoen yen betaald, wat neerkomt op ongeveer 247.000 euro.
Dynamo Pictures is geen onbekende als het aankomt op game franchises. De studio heeft namelijk ook meegewerkt aan games als Death Stranding, Nier Replicant en Monster Hunter World. Het bedrijf maakt niet alleen CG producties, maar heeft ook veel ervarign op het gebied van motion capture.

Mario film van Nintendo in aantocht

De overname van Dynamo Pictures zal naar verwachting in oktober rond zijn, dus de studio werkt niet mee aan de nieuwe Mario film. Dat project is uitgesteld naar 2023, maar wel al middenin productie. Aan de film werken een aantal grote namen mee, zo wordt de stem van Mario ingesproken door Chris Pratt en zijn ook Anya Taylor-Joy (Princess Peach), Charlie Day (Luigi) en Jack Black (Bowser) onderdeel van de cast.

Populair Nieuws