Kwartaalcijfers Nintendo spectaculair voor een eerste half jaar

News
dinsdag, 07 november 2023 om 17:30
the super mario bros movie nl st 8 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1687511340
De financiële resultaten van het afgelopen kwartaal zijn binnen en bij Nintendo gaat het heel goed. Het bedrijf meldt zelfs recordinkomsten voor het afgelopen half jaar. Onder andere Tears of the Kingdom en The Super Mario Bros. Movie leveren veel geld op.
De Switch is op leeftijd, maar dat zou je niet denken na het afgelopen half jaar. Wanneer je het eerste en tweede kwartaal van het huidige belastingjaar bij elkaar optelt, heeft Nintendo namelijk de beste eerste helft van een jaar sinds de lancering van de Switch. Er is in de afgelopen zes maanden 796,2 miljard yen verdiend, een slordige 5 miljard euro.
Dat heeft het bedrijf voor een deel te danken aan games en hardware. Tears of the Kingdom en Pikmin 4 deden het bijvoorbeeld erg goed. Tears of the Kingdom is zelfs al bijna 20 miljoen keer verkocht. In een paar maanden tijd is dat al twee derde van wat Breath of the Wild in zes jaar verkocht. De Switch zelf verkocht ook weer goed, nadat de cijfers daarvan de laatste tijd aan het afnemen waren.

Mario film zorgt voor veel wist

Nintendo noemt ook The Super Mario Bros. Movie als belangrijke factor in het succes van het afgelopen jaar. De film is één van de best verdienende van het jaar en dat legt Nintendo geen windeieren. Daar komt bij dat de yen wat zwak is, dus voor elke dollar of euro die er verdiend wordt, komt er nog meer yen binnen dan anders.
Overigens breekt het afgelopen half jaar alleen records als je het vergelijkt met eerste helften van belastingjaren. Tweede helften doen het vaak beter, mede dankzij de feestdagen. In 2021 werd er in de tweede helft van het jaar bijvoorbeeld meer dan 989 miljard yen verdiend. Met Super Mario Bros. Wonder en de eerdere topverkopers van het jaar, kon het komende half jaar ook wel eens goed uitpakken voor Nintendo.