Nintendo is straks geen gaming bedrijf meer

News
donderdag, 07 september 2023 om 12:30
Veel bedrijven zijn actief in verschillende industrieën. De gaming-takken van Microsoft en Sony zijn bijvoorbeeld maar een onderdeel van het bedrijf. Nintendo daarentegen kan al geruime tijd gezien worden als een bedrijf puur gericht op gaming, maar is nu bezig een entertainmentbedrijf te worden.
Nintendo is voornamelijk bekend van games, maar het zal je niet zijn ontgaan dat het bedrijf de laatste jaren ook bezig is met andere vormen van entertainment. Er zijn pretparken geopend en na het succes van de Mario-film lijkt het onvermijdelijk dat er nog meer games verfilmd worden. Verder zijn er natuurlijk LEGO-sets van Mario.
Van oorsprong was Nintendo al geen game-bedrijf en dat het nu opnieuw uitbreidt naar andere vormen van entertainment is geen toeval. Verschillende hooggeplaatste figuren bij Nintendo hebben al aangegeven dat het bedrijf zijn geliefde games wil inzetten in andere media. Nu geeft Nintendo of America-baas Doug Bowser zelfs aan dat Nintendo bezig is met een evolutie van gamebedrijf naar entertainmentbedrijf.

Games blijven kern van Nintendo als gaming bedrijf

Daarbij blijven games wel de kern van het verdienmodel, zo vertelt Bowser aan The Washington Post. Maar Nintendo wil uiteindelijk dat mensen hun entertainment-tijd aan Nintendo-producten besteden. Bij de introductie van nieuwe platforms en apparaten is het belangrijk dat mensen zoveel mogelijk worden blootgesteld aan Nintendo-IP en media buiten games kan daarbij helpen.
Het is trouwens goed mogelijk dat Nintendo binnenkort inderdaad goed kan profiteren van alle nieuwe entertainmentvormen waarin bijvoorbeeld Mario te zien is. De Switch 2 wordt volgens geruchten volgend jaar verwacht. Mogelijk blijkt deze nieuwe strategie gericht op breder entertainment dan meteen effectief.

Populair Nieuws