Nintendo verandert Switch releasedata

News
dinsdag, 19 maart 2024 om 12:30
paper mario the thousand year doorf1702571277
Nintendo heeft onlangs een aantal releasedata bekendgemaakt voor aankomende Switch games. Maar er is iets opvallends aan deze data. Nintendo lijkt te veranderen de dag waarop Switch games uitkomen.
Hoewel Nintendo het soms spannend houdt wanneer een game uitkomt, is er één ding al heel lang een zekerheid. De release van een first-party game is op vrijdag. Die zekerheid lijkt nu alleen het raam uit te gaan, zo is opgemerkt door knoebelnews op Threads.
Onlangs zijn namelijk de releasedata 23 mei en 27 juni aangekondigd voor respectievelijk Paper Mario: The Thousand-Year Door en Luigi’s Mansion 2 HD. Veel fans zullen hebben aangenomen dat die data dan wel op vrijdagen zullen vallen, maar het zijn allebei donderdagen. Hetzelfde geldt voor 2 mei, de dag waarop Endless Ocean Luminous verschijnt. Voorheen waren first-party titels op andere dagen dan vrijdag een grote uitzondering en vaak het gevolg van een shadow drop.
Dat er zo kort achter elkaar drie games op donderdag verschijnen is waarschijnlijk geen toeval. Het lijkt erop dat Nintendo met ingang van het nieuwe belastingjaar op 1 april releases standaard op donderdag plant. Of dat het hele jaar zo blijft, zal moeten blijken wanneer er nieuwe releasedata worden aangekondigd.

Waarom worden Switch releasedata verplaatst?

Het is onduidelijk wat erachter zit dat de releasedata voor Switch-games niet meer op vrijdag vallen. Voor spelers heeft het natuurlijk het voordeel dat er nu meer tijd is om games op tijd voor het weekend in huis te halen. Of dat ook het voordeel is dat Nintendo ziet, is de vraag.