Jos Verstappen gooit olie op het Red Bull-vuur: "Er is zeker een machtsstrijd"

News
dinsdag, 19 maart 2024 om 12:00
jos verstappen gp belgie 2023f1709540533
Na een raceweekend vol opvallende uitspraken leek de rust bij Red Bull Racing eindelijk weer een beetje teruggekeerd. Jos Verstappen gooit nu alleen weer optie op het vuur door te stellen dat er zeker sprake is van een machtsstrijd bij het team.
Nadat het onderzoek naar Christian Horner was afgerond, leek de pijnlijke kwestie bij Red Bull Racing ten einde, maar niets bleek minder waar. Vrijwel direct erna werd er een Google Drive-bestand gelekt, met daarin volgens de leaker al het bewijs over de teambaas. Jos Verstappen had daarna een flinke ruzie met de teambaas en stelde dat Horner moet aftreden, omdat zijn aanwezigheid het team zou schaden.
Het was het startschot voor nóg meer chaos, want ineens was er een gerucht dat Max Verstappen zou vertrekken bij Red Bull. Dat werd gevolgd door geruchten over een interne strijd tussen Helmut Marko en het moederbedrijf in Oostenrijk aan de ene kant en Horner en de Thaise eigenaar Chalerm Yoovidhya aan de andere kant.
Jos Verstappen gooit nu nog meer olie op het vuur. De vader van Max heeft in een interview met Sporza benadrukt dat het rommelt binnen het team.

“Het is noodzakelijk om weer rust in het team te krijgen, maar gezien de omstandigheden zal het nog even duren, denk ik. Er is zeker een bepaalde machtsstrijd, maar we gaan het zien. Veel kan ik er niet over zeggen. Hopelijk kunnen ze zich snel weer concentreren op het racen, want daar draait het om.”

Vervelende vragen voor Max

Volgens Jos kan zijn zoon een ‘bepaald gedeelte’ van zichzelf uitschakelen, zodat hij zich gewoon kan focussen op het racen. Tussen de drievoudig wereldkampioen en de engineers is dan ook niets mis en de auto draait zeer goed. Jos stelt alleen wel dat Max veel vragen krijgt over de kwestie en dat hij ‘dat niet fijn vindt’, maar het ‘hoort bij de Formule 1’.