Nintendo Switch verkopen vallen tegen voor Nintendo in afgelopen kwartaal

News
donderdag, 05 augustus 2021 om 13:00
Nintendo heeft niet het succes van Q2 vorig jaar kunnen evenaren dit jaar. Het Japanse bedrijf meldt een flinke daling te zien in de Nintendo Switch verkopen ten opzichte van 2020.
Vorig jaar kwam Nintendo precies op het juiste moment met Animal Crossing: New Horizons op de markt. De vrolijke game kwam namelijk uit toen net veel landen in lockdown gingen vanwege het coronavirus en er ook een streep gezet kon worden door de vakanties. Met een uitstapje naar een vrolijk, zonnig en onbewoond eiland in Animal Crossing was het voor veel mensen een goede reden om de game aan te schaffen én een Nintendo Switch.
Die goede cijfers van vorig jaar kan Nintendo alleen niet evenaren in het tweede kwartaal van 2021. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het Japanse bedrijf heeft gepresenteerd aan de aandeelhouders. In het rapport meldt dat Nintendo dit kwartaal maar liefst 21,7 procent minder Nintendo Switch consoles wist te verkopen in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2020, terwijl de softwareverkopen met 10,2 procent achteruit zijn gegaan. In totaal werden er in Q2 2021 4,45 miljoen Nintendo Switch-exemplaren verkocht.

Nieuwe Nintendo Switch aan de horizon

Nintendo hoopt dat de verkopen van de Nintendo Switch in de rest van het jaar weer omhoog gaan. Daar heeft de uitgever ook een goede reden voor, want op 8 oktober verschijnt de Nintendo Switch OLED. Deze nieuwe versie heeft onder andere, zoals de naam verklapt, een groter OLED-scherm, een verbeterde stand, meer opslagruimte en een ethernet-aansluiting. Of de upgrades het waard zijn kun je lezen in onze hands-on met de Nintendo Switch OLED.

Populair Nieuws