Jason Momoa wil nu al 'Villeneuve Cut' van Dune zien

News
donderdag, 05 augustus 2021 om 13:30
dunef1621931158
Volgende maand verschijnt Dune in de bioscopen, het nieuwe spektakel van Denis Villeneuve. Jason Momoa, die zelf in de film speelt, is nu al campagne aan het voeren voor een ‘Villeneuve Cut’.
De aankomende Dune film is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Frank Herbert. De boeken zitten vol met verhaallijnen, lore en karakters en beslaan duizenden jaren. Niet alles kan dan ook in één keer verfilmd worden. De film van Denis Villeneuve beslaat dan ook de eerste helft van het eerste Dune boek.
De Dune film zal ruim tweeënhalf uur duren, maar dat is volgens Jason Momoa te weinig. De acteur speelt de swordmaster Duncan Idaho en heeft met The New York Times gepraat over de aankomende productie. Volgens Momoa heeft Denis Villeneuve voor zijn visie van Dune een televisieserie nodig.

Tweede Dune film bij succes

Het is voor Momoa en Villeneuve te hopen dat er genoeg mensen de film zullen kijken in de bioscoop of hem gaan streamen via HBO Max. De Canadese regisseur wil namelijk ook dolgraag de rest van het eerste boek verfilmen door middel van een tweede film. Daar heeft ook Warner Bros. wel oren naar, maar de studio verwacht wel eerst succesvolle cijfers voor de eerste film. Ondertussen wordt er wel alvast gewerkt aan het script voor een tweede Dune film.