Al meer dan 100 games in de maak voor de PSVR 2

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 11:30
playstation vr2f1667563970
Om een gaming platform succesvol te lanceren, moet er natuurlijk wel iets op te spelen zijn. Wat dat betreft hoeven toekomstige eigenaren van de PSVR 2 zich geen zorgen te maken, want volgens Sony zijn er al meer dan 100 games in ontwikkeling voor de VR-bril.
Op 22 februari is het eindelijk zover: Sony lanceert dan de PlayStation VR2. Om potentiële kopers helemaal wegwijs te maken heeft het Japanse bedrijf alvast een uitgebreide FAQ online gezet, waarin het de meest gestelde vragen beantwoord. Daarnaast komen we door de antwoorden ook alvast achter een paar nieuwe stukken informatie.
Zo was het al duidelijk dat er veel games meteen speelbaar zullen zijn op en rond release, maar daar blijft het niet bij. Sony heeft namelijk nu bevestigd dat er maar liefst meer dan 100 games in ontwikkeling zijn voor de PSVR 2.
Dat is een belangrijk argument om kopers over de streep te trekken, want vaak is een gebrek aan games de reden waarom nieuwe gaming platformen ten onder gaan. Helemaal als je niet meteen vanaf het begin met een flinke library komt, zoals Sony eerder al heeft ervaren met de PS Vita.

Geen PSVR games op PSVR 2

Sony heeft eerder al gezegd dat oude games voor de originele PlayStation VR niet backwards compatible zullen zijn voor de PSVR 2 en dat maakt het bedrijf nu nog eens goed duidelijk. Je zal met de nieuwe VR-bril dus helemaal vanaf scratch moeten beginnen met je collectie aan games.
Heb je al een tijdje een PS5 in huis, dan heb je mogelijk wel al een titel voor de PSVR 2 paraat staan. Gran Turismo 7 krijgt namelijk een gratis update om een VR-feature aan de game toe te voegen.