Update - 'Nintendo Switch Pro niet doorgegaan door chiptekort'

News
donderdag, 30 september 2021 om 15:30
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Er gaan al langer geruchten rond over een nieuwe Nintendo Switch die krachtiger zou zijn dan de huidige console. Nintendo is natuurlijk met de Switch OLED gekomen, maar deze is niet zo krachtig als werd verwacht. Volgens Bloomberg zou er zeker een Switch Pro komen, maar is dit door het chiptekort niet doorgegaan.

Update - Nintendo ontkent bestaan Switch Pro

Nintendo heeft gereageerd op het verhaal van Bloomberg. Via Twitter laat de Japanse fabrikant weten dat er geen tools aan ontwikkelaars zijn gegeven om Nintendo Switch games met 4K-ondersteuning te maken. Nintendo zegt daarnaast dat er ook geen andere plannen zijn voor een nieuwe Switch naast het aankomende OLED-model.

Origineel bericht

Het grootste ding rond de Nintendo Switch Pro geruchten is dat de nieuwe versie van de console 4K zou ondersteunen. Er werd dan ook verwacht dat dit een onderdeel zou zijn van de Switch OLED. Dat bleek niet het geval, dus al snel vroegen mensen zich af waarom dit niet het geval was en of de geruchten dan wel echt op waarheid waren berust.
Bloomberg zegt dat het een aantal developers heeft gesproken die beweren dat Nintendo de opdracht heeft gegeven om games te maken die geschikt zijn voor een 4K resolutie. Hiervoor zou Nintendo een aantal toolkits hebben geleverd aan verschillende game bedrijven.

Waarom ondersteunt de Switch OLED geen 4K?

Het is geen raar idee om te denken dat Switch de stap zou gaan maken naar 4K. De PlayStation 5 en Xbox Series X ondersteunen dit namelijk ook al. De reden dat dit niet is gedaan door Nintendo zou komen, omdat de hardware voor de console niet te krijgen is. Er is al een langere tijd een tekort aan videokaarten en semi-conductor chips. Dit komt door maatregelen aan het begin van de corona crisis en omdat er juist veel meer vraag naar hardware is bijgekomen.
4K ondersteunen voor een Switch console zou zeker nog niet van de baan zijn. Nintendo wacht er nog even mee in de hoop dat het hardware tekort afneemt. De Switch OLED heeft dan wel geen 4K ondersteuning, maar deze Switch heeft wel een aantal functies die de fans graag zouden willen zien, zoals een ingebouwde ethernet-port.
Dit bericht is op 30 september 2021 bijgewerkt.