Gladiator krijgt na 21 jaar echt een tweede deel

News
donderdag, 30 september 2021 om 15:00
gladiatorf1633007583
De enorm goede film Gladiator kwam uit in 2000 en het leek er niet op dat deze film een tweede zou krijgen. Toch is alle hoop niet verloren, want regisseur Ridley Scott heeft wilde plannen en is bijna klaar om te gaan filmen.
Ridley Scott is niet te stoppen, want zelfs op zijn 83ste is hij druk bezig met het produceren van knetter goede films. deze succesvolle regisseur begon zijn carrière in 1979 met de enorm bekende film Alien, en nu 42 jaar later is hij bezig met Kitbag. Deze film vertelt een deel van het verhaal van Napoleon. Hiervoor is hij bezig geweest met The Last Duel en House of Gucci.
Kitbag zal geen snelle film zijn, en aangezien hij net begonnen is moet Gladiator nog eventjes wachten. Een vervolg op zijn succesvolle film uit 2000 zit er wel dik in volgens de regisseur. Hij heeft Gladiator al geschreven, dus wanneer Kitbag klaar is kan er meteen gewerkt worden aan Gladiator. Een druk rooster heeft de man zeker, dus voordat Gladiator uitkomt kunnen we genieten van zijn laatste werk The Last Duel.

Waar gaat Gladiator over?

Gladiator is een historisch gezien correcte film, met zo hier en daar iemand die bedacht is. Dit betekent dat er personages voorbij komen die echt bestaan hebben. Het verhaal begint bij de keizer van het Romeinse rijk, Marcus Aurelius. Deze man heeft zijn beste tijd wel gehad en slijt zijn laatste dagen weg op de troon, maar hij weet dat zijn zoon het rijk over zal nemen. Daar is deze keizer alleen niet heel erg tevreden over, en daarom kiest hij Maximus Decimus om na hem het Romeinse rijk te regeren.
Maximus is generaal in het leger, een ontzettend goede generaal in het leger. Commodus, de zoon van Marcus, is niet erg tevreden wanneer hij hoort dat hij niet de troonopvolgers zal zijn. Hij is zo woedend dat hij zijn vader dood maakt, en Maximus dwingt om voor hem te dienen. Maximus weigert, en na enorm veel gedoe wordt hij in een arena gegooid waar Maximus als Gladiator moet strijden voor zijn leven.