Tinder Swindler aangeklaagd door diamantfamilie Leviev

News
woensdag, 02 maart 2022 om 14:30
ts unit 105f1644315135
Simon Leviev, de beroemde oplichter uit de Netflix-documentaire The Tinder Swindler, wordt voor miljoenen aangeklaagd door de Leviev-familie, wiens naam hij gebruikte voor zijn oplichtingspraktijken. Dit melden meerder Amerikaanse entertainmentsites.
Simon Leviev, wiens echte naam Shimon Hayut is, deed zich op Tinder voor als de zoon van diamantmagnaat Lev Leviev. De familie is hier allesbehalve blij mee zen klaagt hem nu aan. In rechtbankpapieren die onder andere People en E! News in handen hebben staat dat Lev Leviev juridische stappen onderneemt tegen de oplichter, omdat Simon zich ‘lange tijd heeft voorgedaan als de zoon van Lev Leviev’. Volgens de papieren gebruikte hij zelfs het handelsmerk van LLD Diamonds om zijn slachtoffers te laten geloven dat hij bij de familie hoorde.

Niet de enige rechtszaak

De dochter van Lev, Chagit Leviev, zei in een verklaring dat Simon een fraudeur is ‘die de identiteit van onze familie heeft gestolen en onze goede naam heeft gebruikt om slachtoffers voor miljoenen dollars op te lichten.’’ Tegen E! News zegt ze dat het doel van de rechtszaak is om Simon ‘voor het gerecht te brengen en de straf te krijgen die hij verdient.
Volgens People is dit niet de enige rechtszaak die tegen Simon loopt. De advocaat zou de entertainmentsite verteld hebben dat het familiebedrijf op dit moment aan ‘een aantal rechtszaken’ tegen Simon werkt.
Simon Leviev heeft in de afgelopen tien jaar al twee keer vastgezeten, een keer wegens fraude en oplichting en een keer voor het vervalsen van een paspoort. Sinds begin dit jaar wordt hij door de autoriteiten in verschillende landen gezocht.

Populair Nieuws