Dit zijn de BAFTA EE game van het jaar nominaties

News
woensdag, 02 maart 2022 om 15:30
baftaf1646150231
De British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) heeft de nominaties voor de EE game van het jaar bekend gemaakt. De uiteindelijke winnaar zal door het publiek worden gekozen.
De EE game van het jaar is niet dezelfde award als BAFTA’s beste game award. Hoewel de winnaar van de beste game gekozen wordt door de British Academy zelf, wordt de EE Game van het Jaar door het publiek bepaald. De prijs wordt sinds 2021 uitgereikt en ging toen naar The Last of Us Part 2.
De genomineerden zijn Chicory: A Colorful Tale, Deathloop, It Takes Two, Metroid Dread, The Forgotten City and Unpacking. De lijst is samengesteld door een team van experts uit de game-industrie. Elk lid had de taak om zes games te kiezen die ‘het meest resoneerden met spelers over de hele wereld, hen vermaakten en tot hun verbeelding spraken’.

Eerder met prijzen geëerd

Op Chicory: A Colorful Tale na zijn al deze games al eerder in de prijzen gevallen. It Takes Two werd natuurlijk door The Game Awards al uitgeroepen tot game van het jaar. Ook Metroid Dread en Deathloop werden bij deze uitreiking beloond met beste actie/avontuur game voor Metroid Dread en beste game direction en beste art direction voor Deathloop.
The Forgotten City en Unpacking wonnen allebei bij de Australian Game Developer Awards respectievelijk de prijs voor uitmuntendheid in verhaal en de prijs voor uitmuntendheid in toegankelijkheid.
Nominaties voor alle andere categorieën van de BAFTA Game Awards worden 3 maart bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt op 7 april plaats.